Decizii ale Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet

Mihai ROŞOIU

Şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet, convocată pentru data de 25.06.2018, s-a desfăşurat în Bucureşti, cu prezenţa a 11 membrii ai Consiliului Director iar reprezentantul MTS, Cristian Sandu, şi juristul FRB, Doru Toma, au participat în calitate de invitaţi.
în cadrul şedinţei Consiliului Director din data de 25.06.2018 au fost aprobate şi consemnate în procesul verbal următoarele decizii: 1. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, informează CD despre situaţia înscrierilor la LNB, masculin şi feminin, şi despre o serie de probleme semnalate de cluburile care doresc să participe. CD analizează şi hotărăşte cu unanimitate de voturi, următoarele:
– se menţine formularea de „Garanţie” şi obligaţia cluburilor de a o achita în termenul stabilit, cu recomandarea ca aceasta să fie achitată din alte surse (venituri proprii, sponsorizări, etc.);
– la următoarea şedinţă de CD, în funcţie de numărul echipelor înscrise, se va decide situaţia echipelor satelit; cine doreşte să înscrie echipe satelit trebuie să respecte condiţiile şi termenele de înscriere în LNB, iar acestea vor fi luate în calcul în funcţie de numărul echipelor din grupa C;
– cluburile de juniori pot încheia colaborari diverse, pe categorii de vârstă, cu maximum 2 cluburi sportive şi oricâte firme, cu condiţia ca denumirea echipei să conţină mai întâi numele clubului de juniori (pe a cărui CIS este înscrierea), urmată apoi de numele celuilalt club sau al sponsorului;
– jocurile din LNB se vor desfăşura în săli omologate, cu respectarea condiţiilor ROJB şi a normelor de siguranţă şi securitate. Pentru echipele din grupa „C”, condiţiile minimale vor fi analizate individual şi vor fi aprobate în funcţie de situaţie, ţinând cont şi de faptul că LNB este totuşi o competiţie de seniori.
Totodată, Preşedintele FRB informează CD că se află în negocieri cu o companie pentru denumirea LNB. 2. Secretarul general, dl. Dan Berceanu, prezintă spre validare clasamentele finale ale sezonului 2017- 2018 din Ligile de seniori (LNBM, LNBF şi Liga 1, masculin şi feminin), din Cupa României, masculin şi feminin, şi ale CN de juniori (U20, U18, U16, U14, U13, U12), masculin şi feminin. Se aprobă cu unanimitate de voturi.
3. Antrenorul federal, dl. Claudiu Fometescu, prezintă spre aprobare „Programul de Licenţiere al Antrenorilor de Baschet” pentru următoarea perioadă. Se aprobă cu unanimitate de voturi, urmând ca acesta să fie postat pe site-ul
FRB.
4. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, informează CD despre decizia Comitetului Executiv din data de 18.06.2018, referitoare la situaţia unor jucători de la CN U12, Mangalia 2018.
5. Secretarul general, dl. Dan Berceanu, prezintă solicitările de afiliere provizorie. Se aprobă cu unanimitate de voturi afilierea provizorie a următoarelor cluburi: CS Ştiinţa Constanta, CS Municipal Alexandria şi CS Municipal Tg. Mureş.
6. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, informează CD despre situaţia datoriilor cluburilor din LNBM, LNBF şi Liga 1, masculin şi feminin.
7. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca bază de date cu jucătorii născuţi 2000 şi mai tineri, inclusiv istoricul transferurilor, va fi ţinută de Departamentul Eligibilitate şi preluată de Colegiul Central al Antrenorilor, pentru a se stabili procentele din taxa de formare care se cuvin cluburilor formatoare, conform normelor elaborate de CCA şi aprobate de CD.
8. Se aprobă ca termenul limită pentru înscrierea echipelor în CN de juniori – data de 01 august 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MITROPOLITUL NIFON LA CEREMONIILE CU OCAZIA CELOR 70 ANI DE LA ÎNFIINŢAREA CONSILIULUI MONDIAL AL BISERICILOR

În perioada 15-21 iunie 2018, Înalt-preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, Exarh patriarhal pentru relaţiile Patriarhiei Române cu instituţiile creştine internaţionale şi cu instituţiile europene, a participat, la Geneva, la întrunirea Comitetului Central al Consiliului Mondial al Bisericilor (C.M.B.), cu ocazia ceremoniilor legate de aniversarea a 70 ani de la […]