DECIZII ALE CONSILIULUI DIRECTOR AL FEDERAŢIEI DE BASCHET

Mihai ROŞOIU

Şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet, convocată pentru data de 24.09.2018, s-a desfăşurat în Bucureşti, cu prezenţa a 12 membri ai Consiliului Director iar juristul FRB, Doru Toma, şi preşedintele Colegiului Central al Arbitrilor, Adrian Voinescu, au participat în calitate de invitaţi.
în cadrul şedinţei Consiliului Director din data de 24.09.2018 au fost aprobate şi consemnate în procesul verbal următoarele decizii:
1. Secretarul general al FRB, dl. Dan Berceanu, prezintă modificările aduse RGOC conform deciziilor CD şi adresei trimise către membrii CD. Se discută punctual şi se votează cu unanimitate de voturi propunerile de modificări ale RGOC.
2. Preşedintele Comisiei de Comisari, dl. Marius Marinescu, prezintă spre validare lista comisarilor FRB care au trecut testele la stagiul de la Cheile Grădiştei. Preşedintele CCAB, dl. Adrian Voinescu, prezintă lista arbitrilor naţionali care au trecut testele de la stagiul arbitrilor de la Cheile Grădiştei şi repartizarea acestora pe grupele de utilizare.
Dl. Adrian Voinescu prezintă propunerea pentru noul baremier de arbitaj pentru sezonul 2018-2019, respectiv modificările pentru grupele C din LNBM şi B din LNBF. Pentru Cupa României se propun următoarele baremuri de teren:
– în turul 1 şi 2 (masculin) – 167 lei brut/arbitru;
– în turul 1 (feminin) – 167 lei brut/arbitru;
– Ulterior, în celelalte faze ale Cupei României, inclusiv Final 4, se va aplica baremul de arbitraj din LNBM (grupa A şi B) şi LNBF (grupa A);
Listele comisarilor şi arbitrilor, precum şi baremierul pentru LNB şi CR, masculin şi feminin, sunt aprobate cu majoritate de voturi.
3. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, prezintă adresa CSM Bucureşti din 10.09.2018, prin care anunţă FRB că CGMB în şedinţa din 06.09.2018 a dispus, prin denunţare unilaterală, încetarea Protocolului de colaborare încheiat între CSM Bucureşti şi CSA Steaua Bucureşti.
CSM Bucureşti solicită înscrierea echipei în LNBM, ediţia 2018-2019, în afara perioadei de înscriere, şi după efectuarea tragerii la sorţi. Membrii CD au analizat cererea CSM Bucureşti şi au dezbătut asupra posibilităţii acordării unei invitaţii de participare în LNBM sezonul 2018-2019. S-a supus la vot secret posibilitatea acordarii unei invitaţii de participare în LNBM sezonul 2018-2019. în urma votului secret, propunerea de acordare a unei invitaţii de participare în LNBM, sezonul 2018-2019, a fost respinsă cu 8 voturi contra, 2 voturi pentru şi 1 abţinere.
4. Dl. Dan Berceanu informează CD despre deciziile luate în Comitetul Executiv din 03.09.2018. Referitor la solicitarea mai multor cluburi, care au colaborări, de a se trece în legitimaţia sportivului denumirea ambelor cluburi, se respinge cu unanimitate de voturi, deoarece contravine art. 13 alin. 3 din Legea nr. 69/2000 şi HG 884/2001 art 1, litera j.
5. Se aprobă cu unanimitate de voturi afilierea provizoriea ABC Blue Sharks Constanţa.
6. Memoriul celor 3 cluburi din LNBM, grupa B, şi memoriile justificative ale cluburilor care sunt pasibile de depunctare, pentru neparticiparea în LN de 3×3, au fost direcţionate către CCLTO, forul decizional, care trebuie să se întrunească de urgenţă şi să analizeze memoriile respective.
7. Se aprobă cu unanimitate de voturi transferul jucătoarei Dumitrescu Selena Gabriela, în afara perioadei de transfer.
8. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, solicită aprobarea pentru organizarea în România a unui Campionat European de juniori în anul 2019. Se aprobă cu unanimitate de voturi.
9. Colegiul Central al Antrenorilor solicită o derogare pentru antrenorii străini din LNBM grupa C, şi LNBF grupa B, în ceea ce priveşte dreptul de a antrena, în situaţia în care nu au activat 3 sezoane în prima ligă din ţara lor sau altă ţară. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca CCA sau antrenorul federal să acorde derogări de la regulă, în aceste situaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA NU A AJUNS PE TABLOUL DE LA WUHAN

România a abordat calificările de la Wuhan cu trei sportive. Toate au pierdut însă, înainte de a ajunge pe tabloul principal. Ana Bogdan (80 WTA) şi SoranaCîrstea (52 WTA) au cedat în chiar primul meci, fiind învinse de adversare mult mai slab cotate. Duan (120 WTA) a învins-o pe Bogdan, […]