DECIZII ALE COMITETULUI EXECUTIV AL FEDERAŢIEI DE FOTBAL

Mihai ROŞOIU

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 27 mai 2020, întrunit în mod statutar, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, în prezenţa majorităţii membrilor săi, domnul Gino lorgulescu şi domnul Kyros Vassaras absentând motivat, domnul Vassaras anunţând că va participa la şedinţă ulterior încheierii videoconferinţei organizate de UEFA la care are obligaţia să participe anterior şedinţei Comitetului Executiv, adoptă următoarele decizii:

 • Se prezintă măsurile de protecţie impuse de Protocolul privind organizarea şi desfăşurarea şedinţelor Comitetului Executiv. Membrii Comitetului Executiv şi ceilalţi participanţi la şedinţă îşi exprimă acordul cu privire la respectarea măsurilor impuse de administraţia FRF pentru desfăşurarea şedinţei.
 • Aprobă completarea ordinii de zi cu privire la solicitarea domnului Florin Spânu de prelungire a perioadei de certificare a cluburilor din Liga 3.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 2 din 26.02.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 2bis din 02.03.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 3 din 08.03.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 4 din 09.03.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 5 din 11.03.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 6 din 12.03.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 7 din 17.03.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 8 din 26.03.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF

nr. 9 din 15.04.2020.

 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF
  nr. 10 din 27.04.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF
  nr. 11 din 29.04.2020.
 • Aprobă cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 12 din 11.05.2020. Domnul Hulubei (reprezentantul AFAN) s-a abţinut cu privire doar la punctul 1 şi punctul nr 2 din hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 12.
 • Aprobă cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 13 din 14.05.2020 şi o abţinere a domnului Emilian Hulubei pentru punctul 1 din Hotărâre. Se menţionează că domnul Hulubei este de acord cu modalitatea stabilită de desfăşurare a Ligii 2 în partea superioară a clasamentului.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF
  nr. 14 din 15.05.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF
  nr. 15 din 21.05.2020.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi creşterea la 5 a numărului de modificări permise în jocurile rămase de disputat din cadrul Cupei României, ediţia 2019/2020. Schimbările vor putea fi efectuate doar în 3 momente ale jocului conform modificării Legilor Jocului aprobate de IFAB. De asemenea, vor fi respectate toate celelalte reguli aplicabile în prezent pentru jocurile din Liga 1 în ceea ce priveşte completarea raportului de arbitraj (20 de jucători înscrişi în raportul de arbitraj şi minim 8 jucători formaţi la nivel naţional).
 • Aprobă cu unanimitate de voturi creşterea numărului de jucători ce pot fi înscrişi în raportul de arbitraj în cadrul barajului pentru menţinerea/promovarea în Liga 1, respectiv 20 (11 jucători titulari şi 9 jucători de rezervă), cu obligaţia respectării numărului de jucători formaţi la nivel naţional conform regulilor aferente jocurilor din cadrul Ligii 1.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi modalitatea în care jucătorii sancţionaţi în prezent pentru cumul de cartonaşe gal

bene sau pentru cartonaşe roşii vor executa suspendările respective sau nu în cadrul jocurilor contând pentru play-off-ul Ligii 2. Astfel, jucătorii sancţionaţi pentru cartonaşe roşii (indiferent dacă este vorba de cartonaş roşu direct sau indirect) vor efectua suspendarea, în timp ce jucătorii sancţionaţi pentru cumul de cartonaşe galbene nu vor executa suspendarea în cadrul jocurilor din play-off-ul stabilit pentru Liga 2 (penalitatea financiară fiind în continuare valabilă). Cartonaşele galbene aplicate jucătorilor anterior debutului play-off-ului se anulează. În jocurile contând pentru play-offul Ligii 2, ediţia 2019/2020, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul play-offului anterior menţionat.

 • Aprobă cu unanimitate de voturi dezafil-ierea clubului CS Naţional Sebiş, în temeiul art. 24 alin. 2 lit. a din Statutul
  FRF. Aprobă cu unanimitate dezafilierea clubului ACS Tractorul Cetate, în temeiul art. 24 alin. 2 lit. a din Statutul FRF.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi dezafil-ierea clubului ACS Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, în temeiul art. 24 alin. 2 lit. a
 • din Statutul FRF.
 • Amână pentru proxima şedinţă dezbaterea şi adoptarea unei decizii cu privire la propunerile formulate de domnul Alin Cioban cu privire la organizarea competiţiilor de fotbal feminin.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi prelungirea termenului de depunere a documentelor pentru Certificarea cluburilor participante în Liga 3 până la data de 19 iunie 2020. De asemenea, pentru cluburile care promovează din Liga 4 în Liga 3, acestea vor avea obligaţia de a depune documentaţia pentru certificare în termen de 7 zile calendaristice după desfăşurarea ultimului joc de baraj pentru promovarea în Liga 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

NNEKA Şl-A PRELUNGIT CONTRACTUL CU DINAMO

Clasată pe locul 2 în ediţia 2019/2020 a Diviziei A1, echipa feminină de volei Dinamo Bucureşti şi-a câştigat dreptul de a se înscrie în Liga Campionilor. Pentru a face faţă cu brio în cea mai importantă competiţie continentală inter-cluburi, gruparea alb-roşie i-a prelungit contractul lui Nneka Onyejekwe (30 de ani), […]