DECIZII ALE COMITETULUI DIRECTOR AL FRB

Mihai ROŞOIU

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet din data de 09.10.2020, în baza votului exprimat online de 12 membri ai Consiliului Director, a hotărât următoarele: Deoarece mai multe echipe participante în LNB şi-au exprimat nemulţumirea faţă de împărţirea pe grupe, considerând că există un dezechilibru valoric atât în LNBM, cât şi în LNBF, Departamentul Competiţii-Eligibilitate şi Departamentul Tehnic au propus revenirea la formatul iniţial, cu serie unică, tur/retur, pe turnee, până în momentul în care vor apărea noi modificări ale Ordinului comun MTS şi MS, care să permită şi etape săptămânale.
LnbM: se joacă cu serie unică, tur/retur şi play-off. Faza 1 se joacă tur/retur, 26 etape; turul se va începe pe turnee de 3 şi 2 etape; toate cele 14 echipe vor veni într-un oraş cu 2 săli regulamentare şi vor juca 3/2 etape; returul se va juca pe acelaşi sistem sau cu etape săptămânale, dacă evoluţia pandemiei o va permite; Faza 2 se va juca playoff: 2/3, 3/5, 3/5; sunt prevăzute şi 3 sâmbete libere/tampon în 2021, pentru eventuale repro-gramări din cauza COVID; LNBM începe în 30 octombrie, cu primul turneu, turul urmând să se termine în 10 ianuarie; returul începe în 16 ianuarie şi se termină în 05 mai. Faza 2, respectiv play-off: în perioada 09 mai- 16 iunie.
LNBF: se joacă cu serie unică, tur/retur şi play-off. Faza 1, turul începe cu turnee de 3 şi 2 jocuri; toate cele 11/12 echipe vor veni într-un oraş, cu 2 săli regulamentare, şi vor juca 3/2 etape; primul turneu din LNBF va fi programat în 22-24 noiembrie şi va avea 3 jocuri; returul se va juca similar sau cu etape săptămânale, dacă evoluţia pan-demiei o va permite, în perioada 09 ianuarie – 24 aprilie; Faza 2 se joacă play-off: 2/3 (2 jocuri legate la echipa mai bine clasată), 3/5, 3/5 (etapele duble fără zi de pauză) şi se termină în 30 aprilie 2021, dacă Sepsi se califică în grupele ELW, sau în 13 mai, dacă Sepsi este eliminată din
ELW.
în orice moment în care se vor permite jocuri pe etape săptămânale sau, în cazul nefericit al unei suspendări temporare a activităţii competiţionale, FRB va adapta sistemul şi calendarul competiţional.
Se aprobă cu majoritate de voturi sistemul şi calendarul com-petiţional pentru LNBM şi LNBF.

  1. Se aprobă cu majoritate de voturi înscrierea echipelor CSM Alexandria şi Universitatea Cluj-Napoca în Cupa României, feminin, ediţia 2020-2021.
  2. Se aprobă cu majoritate de voturi cuantumul baremului pentru arbitri/comisari, după cum urmează:
    Masculin: 858 lei brut pentru arbitri / 646 lei brut pentru comisari Feminin: 287 lei brut pentru arbitri / 216 lei brut pentru comisari 4. Se aprobă cu majoritate de voturi afilierea provizorie la FRB a următoarelor structuri sportive:
  • Asociaţia Club Sportiv Templiers Academy Galaţi
  • Asociaţia Club Sportiv Magicball Academy Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA A COBORÂT PATRU LOCURI ÎN CLASAMENTUL WTA

Simona Halep se menţine pe locul 2 WTA, cu 7.255 de puncte, după ce a fost eliminată în optimile de finală ale French Open. Deşi nu a participat la Paris, aus-tralianca Ashleigh Barty continuă să conducă ierarhia, cu 8.717 puncte.Poloneza Iga Swiatek a urcat de pe locul 54 pe 17, […]