Decizie oficială CS MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE VA JUCA ŞI ÎN EDIŢIA VIITOARE A CAMPIONATULUI FEMININ DE BASCHET

Mihai ROŞOIU

La şedinţa Consiliului Director a FRB au fost prezenţi 13 membrii ai Consiliului Director iar în calitate de invitaţi au participat: D-na Carmen Tocală, Preşedinte de Onoare al FR Baschet şi dl. Sergiu Nechita -reprezentant al MTS.
în cadrul şedintei Consiliului Director din data de 12.06.2017 au fost aprobate mai multe decizii, după cum urmează:
1. Consiliul Director analizează propunerile preşedintelui FR Baschet, dl Horia Păun, referitoare la preşedinţii noilor colegii şi comisii şi aprobă:
– Comisia Centrală de Competiţii, Legitimări, Transferări şi Omologări -preşedinte domnul Viorel Constantinescu (unanimitate de voturi);
– Comisia Centrală de Disciplină
– preşedinte domnul Nicolae Pirsu (unanimitate de voturi);
– Comisia de Etică – preşedinte domnul Sorin Ardelean (unanimitate de voturi);
– Colegiul Central al Antrenorilor
– preşedinte domnul Florin Nini (12 voturi pentru şi 1 abţinere);
– Comisia Centrală Antidoping -preşedinte domnul Dan Berceanu (12 voturi pentru şi 1 abţinere);
Totodată, domnii Petre Brănişteanu şi Marius Marinescu şi-au exprimat intenţia de a prelua preşedinţia Colegiului Central de Arbitrii, respectiv preşedinţia Comisiei Centrale de Comisari, şi urmează să prezinte preşedintelui FR Baschet planurile de reorganizare ale acestor comisii.
2. Referitor la calendarul com-petiţional al Ligii Naţionale de Baschet şi Cupa României, masculin şi feminin, se analizează materialele prezentate şi se aprobă următoarele:
– Data limită pentru înscrierea în LNB, CR şi Liga I, sateliţi, masculin şi feminin, este de 15 iunie
2017;
– Data limită de plată a primei tranşe din taxa de participare în LNB şi CR, masculin şi feminin, este de 30 iunie 2017;
– Tragerea la sorţi pentru LNB şi CR, masculin, va avea loc în ziua de luni, 10 iulie, ora 12, la sediul FR Baschet;
– Tragerea la sorţi pentru LNB şi CR, feminin, va avea loc în ziua de luni, 10 iulie, ora 13, la sediul FR Baschet;
– Perioada de transfer: din 17 iulie – până cu 72 de ore înainte de primul joc din LNB, cu o întrerupere pe perioada Eurobasket 2017, 30.08-08.09.17; după terminarea perioadei de transferări, fiecare echipă va putea face 6 înlocuiri până în data de 28 februarie;
– Calendarul competiţional pentru LNB şi CR, masculin (unanimitate de voturi)
– Calendarul competiţional pentru LNB, feminin (cu majoritate de voturi, 7 voturi pentru şi 6 abţineri); sistemul şi datele de desfăşurare al CR, feminin, se vor stabili la tragerea la sorţi din
10 iulie 2017;
– Taxa de participare în LNB şi CR, masculin, precum şi cuantumul transelor şi datele limită de plată:
– Tranşa 1 – echivalentul în lei a 3450 de euro, până la
30.06.2017;
– Tranşa 2 – echivalentul în lei a 3450 de euro, până la
12.01.2018;
– Tranşa 3 – echivalentul în lei a 2475 de euro, până la
19.03.2018;
– Tranşa 4 – înainte de fiecare tur de play-off;
– Taxa de participare în LNB şi CR, feminin, precum şi cuantumul tranşelor şi datele limită de plată:
– Tranşa 1 – echivalentul în lei a 2340 de euro, până la 30.06.2017;
– Tranşa 2 – echivalentul în lei a 2340 de euro, până la 18.12.2017;
– Tranşa 3 – înainte de fiecare tur de play-off şi play-out;
3. Aprobă programul de pregătire al Lotului Naţional de senioare, care va participa la Jocurile Francofoniei din Abidjan, Coasta de Fildeş, în perioada 21-30 iulie. Pentru această acţiune, colectivul tehnic va fi format din Dragan Petricivic şi Miljan Medvedj. Pentru noua campanie de calificări la Eurobasket 2019, care începe în noiembrie 2017, Colegiul Central de Antrenori va analiza şi va propune staff-ul tehnic al Lotului Naţional de senioare.
4. Preşedintele FR Baschet, dl Horia Păun, informează Comitetul Director despre numărul echipelor înscrise la Liga Naţională de Baby şi Minibaschet – Banca Transilvania, Mangalia 2017, şi prezintă spre aprobare unele completări la Regulamentul de Minibaschet, precum si modelul de „Consimţământ al antrenorilor şi cluburilor”, care va fi semnat de antrenorii tuturor echipelor la şedinţa de validare de la Mangalia. Se aprobă cu unanimitate de voturi.
5. Aprobă cu unanimitate de voturi afilierea provizorie a următoarelor structuri sportive: ACS Gladiatorii Bucureşti, CSS Focşani, ACS Temerarii Arad, ACS Salema Basket Sf Gheorghe, ASC Corona 2010 Braşov, ACS Baschet Şoimii Albi Bucureşti. Cererile de afiliere ale cluburilor CS Pantheon Constanţa şi ACS „Deceneu” Tulcea nu au fost luate în consideraţie, pentru lipsa de acte legalizate de la dosar.
6. Având în vedere intrarea în vigoare a Statutului FRB, Consiliul Director solicită colegiilor şi comisiilor FRB să modifice de urgenţă regulamentele FRB în acord cu prevederile Statutului.
7. Analizează memoriul depus de CSM Târgovişte şi aprobă (cu 11 voturi pentru şi 2 abţineri), ţinând cont de cele prezentate, ca CSM Târgovişte se poate înscrie în LNB şi CR, feminin, sezonul 2017-2018, cu respectarea sancţiunilor dictate de BAT. Totodată, orice sancţiune financiară pe această speţă dată de către FIBA la adresa FRB va fi imputată CSM Târgovişte.
8. Analizează propunerea CCCLT legată de cazul echipei de U16 feminin a clubului CSS Rm Vâlcea şi aprobă (cu unanimitate de voturi) ca, în această situaţie specială, clubul în culpă să fie exonerat de sancţiunile prevăzute de Regulamentul Specific al CN U16, cap. 1 „Dispoziţii Specifice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Distracţie în vacanţa mare la Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte

A început distracţia mare la Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte. Concursuri şi petreceri la Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte, o adevărată vacanţă de vis. Sâmbătă, Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte a fost gazda unui concurs naţional de înot pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani şi la […]