Published On: mar, mai 15th, 2018

Debirocratizare şi transparentizare în procesul de aprobare a preţurilor la medicamente

nichiduta.ro

Prin intermediul unui sistem informatic, Ministerul Sănătăţii oferă posibilitatea Deţinătorilor de Autorizaţii de Punere pe Piaţă de a depune în sistem on-line dosarele pentru aprobarea preţurilor la medicamentele de uz uman. Această procedură se realizează prin intermediul Punctului de Contact Unic electronic (PCUe), gestionat de catre Agenţia pentru Agenda Digitală a României, instituţie publică în subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, disponibil la adresa www.edirect.e-guvernare.ro.Astfel, va fi diminuat timpul de aşteptare şi păstrarea ordinii în soluţionarea dosarelor de preţ, precum şi eliminarea posibilităţii producerii de erori umane în analiza dosarelor.De asemenea, această platformă informatică permite crearea unui istoric centralizat al comunicării dintre Ministerul Sănătăţii şi mediul de afaceri. Mai mult, are prevăzut şi un sistem de notificări privind soluţionarea solicitărilor în termenul legal.
Este nevoie de mai multe măsuri de debirocratizare a sistemului de sănătate şi aceasta este una dintre ele. Acest sistem asigură transparenţă şi un acces mai bun al firmelor la serviciile oferite de Ministerul Sănătăţii. Nu în ultimul rând, această platformă permite oricărei persoane interesate posibilitatea de a vedea stadiul în care se află dosarul depus de producător în vederea obţinerii autorizaţiei de punere pe piaţă a unui medicament.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro