De la 1 iulie poate fi obţinut certificatul digital Covid

Au fost anunţate site-ul de unde va putea fi descărcat certificatul digital Covid, dar şi alte modalităţi prin care românii vor putea avea acces la acest document.
Certificatul va putea fi descărcat de la 1 iulie de pe platforma pusă la punct de STS şi care va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro. Persoanele interesate vor intra pe platformă, îşi vor face un cont cu o adresă de email şi vor primi un link pentru a verifica datele personale.
Pentru persoanele care nu au acces la internet, aşa cum cum s-a procedat şi la programarea la vaccinare, va exista posibilitatea ca aceste certificate să poată fi descărcate fizic în două feluri: fie cu ajutorul medicului de familie, fie cu ajutorul direcţiei de sănătate publică din judeţul aferent.
Aceste persoane vor putea ridica documentul în format letric, ce va conţine şi codul QR respectiv, care se scanează la punctele de trecere a frontierei.
Certificatul digital al UE privind COVID este menit să faciliteze călătoriile în UE şi va fi emis gratuit.
Aceste certificate atestă că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, că a primit un rezultat negativ la testul de depistare a bolii sau că este imună după o infecţie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bursa Locurilor de Muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa organizează, în data de 2 iulie 2021, Bursa Locurilor de Muncă.Acţiunea va avea loc în Târgovişte, str. Tineretului nr. 1 la Clubul Studenţilor, începând cu ora 10.00.Agenţii economici interesaţi să participe la eveniment, pot depune ofertele de muncă până astăzi 01.07.2021 ora […]