Published On: lun, feb. 26th, 2018

De Dragobete, eveniment la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa

nichiduta.ro

Cu ocazia Zilei de Dragobete, la Biblioteca Judeţeana „Ion Heliade Radulescu” Dâmboviţa, s-a desfaşurat evenimentul „De ce iubim Dragobetele?”. Programul organizat cu aceasta ocazie a cuprins alocuţiuni din partea mai multor invitaţi şi o suita de manifestari artistice: un moment muzical pentru pian, un concurs cu premii „Arata-i BIBLIOTECII dragostea ta!”, un proiect al elevilor Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” Târgovişte -„Drag de portul românesc”, precum şi o expoziţie de lucrari cu inspiraţie folclorica.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost reprezentat de vicepreşedintele Luciana Cristea. În cuvântul sau, Luciana Cristea a spus: „Buna ziua tuturor celor prezenţi astazi, aici, la evenimentul organizat de Biblioteca Judeţeana „I. H. Radulescu”, dedicat protectorului dragostei şi bunei dispoziţii – mesagerul dragostei în tradiţia româneasca – Dragobetele. Va rog sa-mi permiteţi ca, în deschiderea scurtei mele intervenţii, sa le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie şi sa îi felicit pentru evenimentul pregatit în aceasta dupa-amiaza.
Sarbatoarea de Dragobete este un prilej de a readuce în atenţie tradiţia româneasca, sarbatoarea naţionala a iubirii, care nu înseamna doar mici cadouri, ci înseamna o zi speciala, dedicata în întregime dragostei.
Într-o perioada în care grijile cotidiene ne îndeparteaza frecvent de latura spirituala a vieţii, dragostea ramâne un reper important pentru fiecare dintre noi. Un reper care ne conecteaza la aspectele esenţiale ale vieţii şi ne menţine în atenţie priorităţile personale, de care nu trebuie să ne îndepărtăm. Dacă, în ultimii ani, am fost asaltaţi de o pleiadă de manifestări comerciale ale iubirii, cu ocazia împrumutatului „Sfânt Valentin”, mă bucur să văd că instituţiile de cultură locale nu au uitat de atât de frumoasa sărbătoare tradiţională a iubirii la români, Dragobetele. Un zeu al tinereţii, al veseliei şi al iubirii, care vesteşte venirea primăverii şi simbolizează dragostea autentică.
Vă invit să sărbătoriţi Dragobetele aşa cum se cuvine, iar aşa cum spune şi credinţa populara româneasca, cei care participa la Dragobete vor fi feriţi şi protejaţi de boli tot anul.
Fie ca împlinirile, sanatatea şi spiritul acestei zile sa va însoţeasca, iar primavara sa va inunde sufletul cu bucurie! Primiţi, din partea mea, cele mai calde urari de bine!”
La acest eveniment, au mai participat: Oana Vladuca, deputat în Parlamentul României, Agnes Erich, directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Radulescu” Dâmboviţa, elevi şi profesori.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro