Published On: mar, feb. 13th, 2018

Date despre kilometraj sau cazierul de daune al unui autovehicul vor putea fi accesate printr-un simplu SMS

nichiduta.ro

Cu sprijinul Autorităţii de Supraveghere Financiară, oficialii de la Registrul Auto Român urmăresc înfiinţarea unui serviciu care va fi pus la dispoziţia cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua, pentru o informare rapidă, corectă şi transparentă. Practic, printr-un sms transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii vor putea afla date despre istoricul de service şi numărul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficienţe avute în timp ale acestuia, precum şi informaţii generale despre daunele înregistrate de către acel autovehicul. Iniţiativa are la origine faptul că piaţa auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informaţii relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul. Autoritatea de Supraveghere Financiară, în limitele furnizării unor informaţii care se supun reglementărilor de protecţie a datelor, va sprijini acest proiect prin transmiterea de informaţii privind cazierul de daune al fiecărui autovehicul pentru care a fost deschis vreun dosar de daună.
Potrivit reprezentanţilor ASF şi RAR, implementarea acestui proiect ambiţios devine din acest moment prioritatea numărul unu atât pentru sectorul de protecţie a consumatorilor din cele două instituţii, exist’nd şanse mari ca serviciul să devină operativ în a doua parte a anului.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente