Daruri pentru beneficiarii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa şi ai Centrului de Servicii Comunitare „Floarea Speranţei”

Bucurii în preajma Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului, oferite de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Drepturilor Copilului Dâmboviţa, beneficiarilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa şi celor ai Centrului de Servicii Comunitare „Floarea Speranţei”.
Acţiunea a avut loc la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Evenimentul a debutat cu un concert susţinut de Orchestra Populară Chindia Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi interpreta Florentina Mâinea, la Centrul de îngrijire şi Asistenţă Pucioasa, unde sunt asigurate servicii de găzduire, îngrijire, consiliere şi integrare socială pentru 50 adulţi şi vârstnici cu diz-abilităţi.
La activitate, au participat şi beneficiarii de la Centrul de Servicii Comunitare „Floarea Speranţei” Pucioasa, unde 43 adulţi cu dizabilităţi primesc, de asemenea, servicii de găzduire, îngrijire, consiliere şi integrare socială, în cadrul a 7 locuinţe protejate (situate în Pucioasa şi Fieni), precum şi servicii specializate în cadrul unui centru de criză, cu o capacitate de 12 locuri şi a unui centru de zi, cu o capacitate de 20 locuri.
Beneficiarii din ambele centre au primit cadou dulciuri oferite de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială.
La eveniment, alături de preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, au participat: vicepreşedintele Luciana Cristea, administratorul public al judeţului, Cristian Avanu, directorul DGASPC Dâmboviţa, Ionela Sandu, şi managerul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Florin Georgescu.
Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a transmis: „Sunt emoţionat să mă aflu aici, la Pucioasa, alături de oameni care, deşi instituţionalizaţi, îşi găsesc puterea să zâmbească în faţa unor momente artistice, lucru ce arată că emoţia artistică a ajuns la sufletul lor. Consider că merită să facem toate eforturile pentru ca aceste mici gesturi să ofere bucurie bătrânilor, bunicilor sau părinţilor de aici, fiecare având o poveste a vieţii extrem de interesantă.
Scopul demersului pe care l-am iniţiat – de a aduce aici instrumentiştii Orchestrei Populare Chindia – este unul prin care ne-am dorit să ne arătăm preţuirea şi respectul cuvenit pentru persoanele în vârstă. Dacă avem grijă de semenii noştri, atunci cu toţii vom fi mai buni, mai sensibili. Mi-am dorit să aducem un zâmbet pe feţele acestor oameni, să le fim aproape, să le deschidem uşa cu un strop de bucurie prin aceste momente cul-tural-artistice.
Mulţumesc atât domnului manager al Centrului Judeţean de Cultură, Florin Georgescu, cât şi doamnei director al DGASPC, Ionela Sandu, pentru implicarea în această acţiune. Le urez din suflet atât beneficiarilor din cele două centre, cât şi personalului care se ocupă de ei, sărbători frumoase şi multă sănătate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI - OPERAŢIUNEA "SPEED"

Potrivit Programului Operaţiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost planificată acţiunea Speed, în toate statele membre ale Uniunii Europene, pentru verificarea respectării regimului legal de viteză.În România, poliţiştii rutieri au acţionat cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor […]