Published On: lun, Mai 22nd, 2017

DÂMBOVIŢENII POPA ŞI CORBU AU CÂŞTIGAT CUPA LIGII LA FOTBAL

Dinamo Bucureşti a câştigat în premieră Cupa Ligii la fotbal, după ce a învins-o în finală pe ACS Poli Timişoara cu scorul de 2-0 (2-0), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Capitală.
Ambele goluri ale lui Dinamo au fost reuşite de atacantul slovac Adam Nemec (6, 26).
Dinamo şi-a confirmat statutul de favorită şi a câştigat fără emoţii finala, obţinând primul său trofeu după o perioadă de cinci ani.
Dinamo va primi un premiu de 400.000 euro pentru câştigarea competiţiei, în timp ce finalista va fi recompensată cu 175.000 euro.
Poli, care a fost lipsită de mai mulţi titulari, precum portarul Cătălin Straton, fundaşii Bogdan Străuţ, Gabriel Cânu, Cristian Scutaru, mijlocaşul Marius Croitoru, atacanţii Cristian Bărbuţ şi Pedro Henrique, a avut prima mare ocazie a partidei, dar portarul Penedo a respins mingea trimisă cu capul de Şeroni (2), de la 11 metri, în urma unei lovituri libere.
Dinamo a pus stăpânire pe joc apoi şi a deschis repede scorul, prin Adam Nemec, după o pasă venită de Antun Palie (6).
Echipa antrenată de Contra şi-a mărit avantajul în min. 26, după ce Nistor a tras în blocaj, faza a continuat, iar Nemec a reluat în plasă o minge respinsă de Curileac, la lovitura sa de cap.
Rivaldinho a ieşit la rampă apoi, dar Curileac a respins şutul său în min. 28, iar apoi brazilianul a ratat incredibil de trei ori la aceeaşi fază, un minut mai târziu: a tras de două ori în portar, iar apoi a trimis pe lângă poartă.
Dinamo a avut şi două goluri anulate în mod eronat pentru ofsaid, reuşite de Rivaldinho (34) şi Mahlangu (39).
Printre jucătorii premiaţi sâmbătă seara pe Arena Naţională s-au aflat şi dâmboviţenii Corbu şi Dani Popa, aceştia făcând parte din lotul formaţiei bucureştene.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>