Dâmboviţenii de la oraş trăiesc mai mult

batraniStudiile efectuate de statisticieni au pus în evidenţă faptul că, în Dâmboviţa, durata medie de viaţă a continuat să crească, ajungând la 71,6 ani la bărbaţi şi 78,8 ani la femei. Valorile sunt superioare acelora înregistrate în perioada 20092011 şi se constată că femeile au o durată medie a vieţii cu 7,2 ani mai mare.
Un aspect relevant este şi acela că există un nivel diferenţiat al mortalităţii, durata medie de viaţă fiind mai mare cu 2,1 ani în comparaţie cu mediul rural.
Şi aici trebuie făcută o remarcă, Dâmboviţa fiind un judeţ atipic: din cei puţin peste o jumătate de million de dâm-boviţeni, numai 32,1% au domiciliul în mediul urban. Restul, adică mai mult de două treimi, locuiesc în cele 82 de localităţi rurale din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Finanţări pentru IMM-urile din zona rurală

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) a lansat, miercuri, Programul naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în mediul rural, cu un buget de 25,9 milioane lei. „Prin acest program, ministerul îşi doreşte încurajarea şi stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii […]