Dâmboviţencele nu lipsesc de sub tricolor PĂRĂLUŢĂ ŞI OPREA, DIN NOU LA LOTUL NAŢIONAL

Mihai ROŞOIU

Reprezentativa feminină a României are programate în luna octombrie penultimele două jocuri din preliminariile pentru UEFA Women’s EURO 2022, contra Lituaniei şi Elveţiei.
Tricolorele se vor reuni la finalul acestei săptămâni la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, unde se vor pregăti până pe 21 octombrie, când este programată deplasarea în Lituania.
Partida cu reprezentativa gazdă se va desfăşura pe 23 octombrie, pe stadionul din Marijampole! După acest joc, tricolorele vor reveni în ţară, unde vor întâlni selecţionata Elveţiei, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, pe 27 octombrie. Partida va fi transmisă în direct pe PRO X.
Selecţionerul Mirel Albon a convocat pentru aceste două jocuri şi junioare U17, urmârind astfel integrarea acestora în cadrul primei reprezentative. Pentru Antonia Bratu, Adina Borodi şi Carmen Marcu aceasta este prima convocare în lotul de senioare!
„Din păcate, nu mai avem nicio şansă de calificare după meciurile din septembrie. Ştiu că multă lume se gândeşte că, în condiţiile în care nu ne-am calificat la EURO, nu avem şanse de calificare la următoarea campanie, însă ţinând cont că FIFA a mărit numărul echipelor prezente la Cupa Mondială din 2022 de la 24 la 32, eu cred că avem şanse reale. Poate că este un obiectiv îndrăzneţ, însă dacă vom avea apte majoritatea jucătoarelor aflate în vederile noastre, cred că faţa României va fi cu totul alta”, a declarat selecţionerul referitor la obiectivele naţionalei feminine după rezultatele de luna trecută.
„De asemenea, trebuie să ne gândim la viitor, avem deja multe jucătoare peste 30 ani şi, luând în calcul situaţia actuală, în care ne

lipsesc 12-14 jucătoare care ar fi putut face parte din lot (accidentări, restricţii din cauza virusului COVID-19, dezacordul cluburilor la jucătoarele din campionatele externe), ne-am gândit că este un moment potrivit să chemăm alături de noi câteva din cele mai talentate junioare din ţară. Erau în vederile noastre pentru această acţiune şi Alexandra Tunoaia cu Mădălina Tătar, care au evoluat pentru naţionala U19, însă din cauza restricţiilor dintre ţări cauzate de pandemie, cele două nu au putut fi prezente”.
„Este foarte important să aibă şansa de a se pregăti alături de senioare, iar unele dintre ele, în funcţie de cum se vor prezenta la antrenamente, ar putea chiar să debuteze într-un meci oficial la prima reprezentativă. Credem că pot deveni soluţii viabile pentru naţionala feminină dacă vor respecta planul nostru de pregătire”, a concluzionat selecţionerul Mirel Albon înaintea prezentării lotului convocat.

Iată cele 20 de jucătoare convocate pentru aceste jocuri:
Portari: Andreea Părăluţă (Levante UD/Spania), Sara Câmpean („U” Olimpia Cluj) Fundaşi: Andreea Corduneanu (Heniu Prun-du Bârgăului), Maria Stamate („U” Olimpia Cluj), Erika Gered (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Maria Ficzay („U” Olimpia Cluj), Olivia Oprea (Villarreal CF/Spania), Antonia Bratu („U” Olimpia Cluj) Mijlocaşi: Andrea Herczeg (Viktoria Hal-adas/Ungaria), Ştefania Vătafu (RSC Ander-lecht/Belgia), Ana Vlădulescu(Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Mihaela Ciolacu („U” Olimpia Cluj), Roxana Mirea („U” Olimpia Cluj), Diana Grecu (Carmen Bucureşti) Atacanţi: Ioana Bălăceanu („U” Olimpia Cluj), Oana Negrea („U” Olimpia Cluj), Adina Borodi („U” Olimpia Cluj), Laura Rus (Fortuna Beci-cherecu Mic), Carmen Marcu („U” Olimpia Cluj), Mara Bâtea („U” Olimpia Cluj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

BNR a pus frănă monedei europene

Radu GEORGESCU_Miercuri, creşterea cererii de monedă americană, considerată de investitori drept un „refugiu”, a provocat ieşiri de capital din pieţele de la marginea zonei euro, implicit o depreciere a monedelor din regiune. Media monedei poloneze a urcat de la 4,4737 la 4,4963 zloţi/euro iar cea maghiară a sărit de la […]