Dâmboviţeanul ionuţ Radu, printre cei mai promiţători 50 de fotbalişti ai Europei

Mihai ROŞOIU

Fotbalistul originar din Odobeşti face parte dintr-o galerie impresionantă alături de Vinicius (Real Madrid), Sancho (Borussia Dortmund) sau lanis Hagi (Viitorul Constanţa).
UEFA a publicat o listă cu 50 de tineri jucători care evoluează la formaţii din Europa şi care ar putea avea un impact important în anul 2019.
Pe această listă, forul continental a inclus şi numele a doi fotbalişti români, căpitanul Viitorului, Ianis Hagi şi portarul celor de la Genoa, căpitanul reprezentativei U21, Ionuţ Radu.
Ambii au fost oameni de bază în preliminariile de tineret ale EURO 2019, având contribuţii importante la calificarea la turneul final al unei reprezentative U21 după o pauză de 20 de ani.
Site-ul UEFA a făcut şi câte o scurtă caracterizare celor doi fotbalişti nominalizaţi din România. Referitor la Ianis Hagi, UEFA remarcă faptul că acesta este căpitanul celor de la Viitorul, club deţinut şi antrenat de tatăl său, Gheorghe Hagi, şi că are calităţi asemănătoare cu cele ale tatălui său. De asemenea, Ionuţ Radu este văzut ca un fotbalist cu evoluţii foarte bune în partidele din Serie A.
Pe listă, alături de cei doi tineri jucători români fac parte jucători precum Vinicius Junior (Real Madrid), Nicolo Zainolo (AS Roma), Jadon Sancho (Dortmund) sau Emil Audero (Sampdoria).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SUCCES PENTRU EVELYN NEACŞU

Final de an perfect pentru Evelyn Neacşu. Tenismena Clubului Sportiv Târgovişte s-a comportat excelent la Turneul Campionilor – Tennis Performance, iar la sfârşitul acestuia a intrat în posesia trofeului pus în joc. Sportiva coordonată de Sorin Erlic a devenit câştigătoarea turneului după ce a trecut în finală de Ana Maria […]