DÂMBOVIŢEANUL ANDREI VLAD, TITULAR ÎN REMIZA NAŢIONALEI DE TINERET CU DANEMARCA

Mihai ROŞOIU

România s-a calificat a doua oară consecutiv la turneul final al Campionatului European de tineret, după ce a remizat, marţi, la Ploieşti, scor 1-1 (0-0), cu Danemarca, în ultimul meci al grupei a opta a preliminariilor.
Turneul final se va desfăşura în Ungaria şi Slovenia, în 2021.
Tricolorii au fost conduşi cu 1-0, după un penalti uşor acordat de arbitru şi au avut superioritate numerică din minutul 58, după un cartonaş roşu, de asemenea uşor acordat.
România trebuia să câştige pentru a fi sigură de calificare, dar înfrângerea suferită, tot marţi, de Belgia (locul 2, în grupa a noua), scor 2-3, în Bosnia-Herţegovina, a făcut ca tricolorii să poată ajunge la turneul final şi cu un rezultat de egalitate.
România este a patra în ierarhia formaţiilor de pe locul al doilea şi mai poate fi întrecută doar de Islanda (locul 2, în Grupa 1), echipă al cărui meci din Armenia a fost amânat, din cauza conflictului militar din Nagorno-Karabah.
La turneul final se califică echipele de pe primul loc în cele nouă grupe şi cele mai bune cinci formaţii de pe locurile 2.
Din acest motiv, în ultimele zece minute, jucătorii români au pasat să treacă timpul.
Au marcat: Costache ’72 / Laursen ’50
(p).
0-1, min. 50: Paşcanu l-a faultat pe Daramy, dar infracţiunea a părut în afara careului. însă arbitrul a dictat penalti şi

Laursen a marcat;
1-1, min. 72: Olaru a trimis balonul în bară, mingea ajuns la Moruţan, în dreapta, care a centrat în faţa porţii, de unde a înscris Costache.
Au evoluat următoarele echipe: România: Vlad – Boboc, Paşcanu, Ciobo-tariu, Haruţ – Moruţan, M. Marin, Olaru – I. Hagi, Costache (Carnat ’76), Măţan. Selecţioner: Adrian Mutu;
Danemarca: Christensen – Sery, Nelsson (Hausner ’53), Bech, Klitten – Laursen, Kofod Andersen, Nartey – Isaksen (Daramy ’46), Jensen (Madsen ’62), Lindstrom (Holse ’46). Selecţioner: Albert Capellas.
Cartonaşe galbene: Nelsson ’28, Klitten
’32, Sery ’54
Cartonaş roşu: Hausner ’58 Arbitri:Georgi Vadachkoria – David Chi-gogidze şi Giorgi Elikaşvili – Aleko Aptsiau-ri (toţi din Georgia).
Clasamentul final al Grupei 8 este următorul: Danemarca – 26 de puncte, România – 20, Ucraina – 16, Finlanda – 13, Irlanda de Nord – 9, Malta – 1.
Euro U21, organizat în Ungaria şi Slovenia, se va disputa în două etape: etapa grupelor din 24 până la 31 martie 2021 şi etapa eliminatorie, în perioada 31 mai -6 iunie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Blocarea bugetului european a depreciat leul

Radu GEORGESCU_Veto-ul dat de Polonia şi Ungaria privind adoptarea proiectului bugetului U.E.pentru perioada 2021 – 2027 şi a finanţărilor în curs, care condiţionează accesul la fonduri europene de respectarea statului de drept, a avut ca efect deprecierea monedelor de la marginea zonei euro. Marţi, cursul euro a crescut de la […]