Published On: mar, apr. 11th, 2017

Dâmboviţa: Rezultatele simulărilor Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat 2017

nichiduta.ro

În perioada 13 – 17 martie 2017 elevii claselor a VIII-a, a Xl-a şi a XII-a au susţinut probele scrise în cadrul simulării Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului.
La nivelul Judeţului Dâmboviţa, la clasa a VIII-a procentul mediilor peste 5 din totalul elevilor prezentaţi (4066) este de 48,28% (comparativ cu 40,94% în 2016). La Evaluare Naţională, cele mai bune rezultate au fost obţinute la
Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” Găeşti – 100%;
Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte – 98,51%
Colegiul Naţional „Constantin Carabella” –
94,12%.
La polul opus se află şcolile gimnaziale Moroeni, Şcoala Gimnazială Nr.2 Moreni, Şcoala Gimnazială Jugureni Ulieşti, Şcoala Gimnazială Băduleşti Crângurile şi Şcoala Gimnazială Nr. 2 Şotânga în care niciun elev nu a reusit să obţină media peste 5 la simularea Evaluarii Naţionale de clasa a VIII-a.
La simularea probelor scrise pentru examenul de bacalaureat, la clasa a XII-a procentul de promovare la nivel judeţean este de 36,45%, (comparativ cu 33,63% în 2016).
Pe primele trei locuri se clasează Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” – 87,71%, Colegiul Naţional „Constantin Carabella” -70,89% şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” – 55,74%.
Pentru trei licee procentul de promovare este 0%: Liceul Tehnologic „Goga Ionescu” Titu, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto şi Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Târgovişte. Notele obţinute la simularea probelor scrise nu se trec în catalog decât la cererea expresă a elevilor sau a părintelui/reprezentantului legal.
La simularea din luna martie 2017 au fost asigurate condiţii similare cu cele ale unui examen real: subiecte unice, camere video, supraveghere şi evaluare conform baremului de notare. Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa este foarte interesat de rezultatele simulării, întrucât ele oferă o reprezentare cât mai corectă a stadiului pregătirii elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale din sesiunea 2017. În perioada următoare şcolile vor implementa planuri remediale, de pregătire suplimentară şi vor fi monitorizate de ISJ Dâmboviţa în vederea îmbunătăţirii situaţei la examenele din lunile iunie şi iulie 2017.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro