Dâmboviţa. Rezultate finale Evaluare Naţională 2015 după contestaţii

Ş.E.

eleviUn număr de 261 de elevi din judeţul Dâmboviţa au depus contestaţii. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba română, 191, în timp ce la matematică, au cerut recorectarea lucrărilor 70 de elevi.
În judeţul Dâmboviţa, procentul de anul trecut a fost de 64,39%, iar anul acesta a crescut cu 6 procente, respectiv la 70,71%. La examenul de Evaluare Naţională 2015 s-au înscris 4524 de candidaţi, dintre care au absentat 185 de elevi. Au fost şase medii de 10 Numărul candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 3068, ceea ce reprezintă 70,71%. Numărul candaţilor cu medii sub 5, este 1271. Sunt şase medii de 10 la nivelul judeţului şi 12 unităţi şcolare cu candidaţi care au obţinut numai medii cel puţin egale cu 5, deci 100%. Cei şase candidaţi care reuşit 10 pe linie provin de la Şcolile Coresi, Mihai Viteazul, Liceul de arte „Bălaşa Doamna”, Târgovişte, Şcoala Gimanzială Teiş, Şotânga, Şcoala Gimnazială „I.A. Brătescu Voineşti” şi Şcoala Vasile Cârlova Târgovişte. Cele 12 unităţi şcolare cu elevi care au reuşit în proporţie de 100% să ia peste cinci sunt: Colegiul Naţional „Constantin Carabella”, Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”, Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, Găeşti, Şcoala Gimnazială Văcăreşti, Şcoala Gimnazială Cândeşti Vale, Şcoala Gimnazială Adânca, Şcoala Gimnazială Buciumeni, Şcoala Gimnazială 1 Doiceşti, Şcoala Gimnazială Perşinari, Şcoala Gimnazială Sperieţeni, Şcoala Gimnazială Vârfuri şi Şcoala Gimnazială Vulcana Pandele. Două unităţi şcolare au reuşit performanţa negativă de a nu avea niciun candidat care să ia nota 5: Şcoala Fântânele şi Şcoala Pătroaia Vale. Singura instituţie de învăţământ dâm-boviţeană care se află în topul 50 al şcolilor cu cele mai bune rezultate din ţară este, pe poziţia a 42-a, Colegiul National „Vladimir Streinu” Găeşti, cu media 9,10. „Vrem să facem comparaţii între şcoli, să evidenţiem şcolile cu rezultate bune. Concucerile şcolilor care au obţinut rezultate mai slabe trebuie să explice de ce niciun copil nu a luat peste nota 5. Avem răspundere publică, pentru că noi toţi din sistem suntem plătiţi din bani publici şi trebuie să dăm socoteală pentru rezultatele muncii noastre. Suntem hotărâţi să facem să meargă treaba mai bine”, a spus prof. Gabriela Istrate, inspector şcolar adjunct al ISJ Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Oficialii Chindiei au aruncat năvodul transferurilor. N-au prins nimic până acum

Conştienţi că echipa trebuie întărită, oficialii Chindiei caută jucători. Au aruncat năvodul transferurilor dar n-au prins nimic până acum. Da târcoale morenarul Ştefan Cavalschi dar în cazul lui nu-i nimic clar. A evoluat ultima oară la defuncta FC Olt Slatina. A fost pe lista de aşteptare a lui Dinamo, joacă […]