Dâmboviţa: Rata şomajului înregistrat a scăzut la 5,25%

Potrivit raportului anual al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, la 31 decembrie 2017 au fost înscrişi in evidenţe 10.188 şomeri, cu aproape 3500 mai puţini faţă de decembrie 2016. În consecinţă, s-a înregistrat o rată a şomajului de 5,2%, scăderea find semnificativa, cu 1,77 puncte procentuale fata de rata şomajului înregistrata la aceeaşi dată.
Dintre şomerii dâmboviţeni, mai mult de 60% au vârsta peste 40 de ani: 36% au vârste cuprinse între 40-50 de ani iar 25% peste 50 de ani. Diferanţe foarte mari sunt între mediul urban, de unde provine doar unul din şase şomeri şi mediul rural, unde populaţia este şi mai numeroasă.
În ciuda scăderii de la 7,01 la 5,25% în intervalul ian-uarie-decembrie 2017, rata şomajului în Dâmboviţa se menţine cu mult peste media naţională, calculată la 4,02% la finele anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Date despre kilometraj sau cazierul de daune al unui autovehicul vor putea fi accesate printr-un simplu SMS

Cu sprijinul Autorităţii de Supraveghere Financiară, oficialii de la Registrul Auto Român urmăresc înfiinţarea unui serviciu care va fi pus la dispoziţia cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua, pentru o informare rapidă, corectă şi transparentă. Practic, printr-un sms transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii vor putea afla date despre […]