Published On: joi, apr. 12th, 2018

Dâmboviţa: Producţia industrială a crescut cu 5,8%

nichiduta.ro

Producţia industrială realizată de agenţii economici dâmboviţeni în anul 2017, comparativ cu anul precedent, a crescut cu 5,8%. Acest rezultat de ansmblu se datorează creşterilor înregistrate în principal în industria prelucrătoare iar cele mai bune performanţe, comparativ cu perioada similară din 2016 au fost realizate în primul semestru.
În industria prelucrătoare, în anul 2017, sau înregistrat creşteri în majoritatea activităţilor, cele mai ridicate fiind la fabricarea produselor şi echipamentelor electrice, confecţii metalice şi la produse metalurgice. A scăzut în schimb cu aproape jumătate producţia industriei alimentare şi cu o treime în cazul prelucrării lemnului.
Ponderea cea mai mare a deţinut-o industria metalurgică – 31,1 %, urmată de fabricarea de echipamente electrice cu 27,3%, fabricarea altor produse din minerale nemetalice cu 10,2%.
În anul 2017, cifra de afaceri din industrie pe total, în termeni nominali, a crescut cu 14,3% faţă de anul 2016. Creşteri semnificative ale cifrei de afaceri din industrie în anul 2017 comparativ cu anul 2016 s-au înregistrat în activităţile de fabricare de maşini, utilaje şi echipamente (+45,5%), industria metalurgică (+22,8%), industria construcţiilor metalice (+22,5%) şi fabricarea echipamentelor electrice (+ 10,0%).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro