Dâmboviţa: Nici măcar o şcoală din trei nu are paza asigurată

O situaţie alarmantă persistă la nivelul Judeţului Dâm-boviţa şi în ceea ce priveşte asigurarea pazei în unităţile de învăţământ preuniversitar. O situaţie întocmită la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, instituţie care nu poate interveni pe acest palier, arată că, din 503 unităţi de învăţământ preuniversitar, au paza asigurată de administraţiile publice locale numai 109 şi alte 42 au paza asigurată de firme private, costurile fiind suportate de asociaţiile de părinţi.
Vorbim practic de 349 de unităţi fără pază publică iar jumătate din numărul total nu au nici măcar sisteme de supraveghere video. De această facilitate dispun numai 238, adică mai puţin de jumătate dintre unităţile preuni-versitare. Este clar o notă de dezinteres şi rea voinţă din partea unora dintre reprezentanţii autorităţilor publice locale, care au lăsat-o „mai moale” cu şcolile şi grădiniţele, alegând în loc de paznici să-şi angajeze rubedeniile ori pilele de la partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DEPUNEREA SOLICITĂRII DE EMITERE A ACORDULUI DE MEDIU

Primăria Lunguieţii, judeţul Dâmboviţa, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu, pentru proiectul Modernizare străzi în comuna Lunguleţu, satele Lunguleţu şi Serdanu, judeţul Dîmboviţa, propus a fi amplasat în comuna Lunguleţu, satele Lunguleţu şi Serdanu, judeţul Dâmboviţa. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la […]