Dâmboviţa: Natalitatea, la cel mai scăzut nivel din ultimele 12 luni

La nivelul Judeţului Dâmboviţa, în luna aprilie 2018, evoluţia principalilor indicatori demografici a fost caracterizată prin scăderea atât a natalităţii cât şi a mortalităţii. Concret, s-a înregistrat naşterea a 279 copii, cu şapte naşteri mai puţine decât în luna martie 2018 şi cu 55 mai puţine faţă de perioada corespunzătoare din 2017.
Numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate în luna aprilie 2018 a fost de 535, cu 113 mai puţine decât în luna martie 2018 şi cu zece mai puţine raportat la aprilie anul trecut.
În consecinţă, sporul natural a fost negativ în luna aprilie 2018, de -256 persoane (născuţii vii înregistrând un deficit faţă de decedaţi), la fel ca şi în luna martie 2018 (-362 persoane). Vorbim despre cel mai scăzut nivel al natalităţii din ultimele 12 luni şi de o perioadă şi mai consistentă cu spor natural negativ la nivelul Judeţului Dâmboviţa.
La oficiile de stare civilă în luna aprilie 2018 s-au înregistrat 179 căsătorii, cu 81 mai multe decât în luna martie 2018 iar numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 a fost de 84, cu patru mai puţine decât în luna precedentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pe unde mai scoate Ghergu cămaşa? PARTIDUL O SPUNE RĂSPICAT: VREM CHINDIA ÎN LIGA I

Chindia Târgovişte are un nou antrenor. După ce roş albaştrii au început pregătirile cu Nicu Croitoru, frâiele echipei au fost preluate de Viorel Moldovan, unul dintre reprezentanţii „Generaţiei de Aur” şi omul de numele căruia se leagă acum speranţele oraşului de a vedea, după multă vreme, meciuri de Liga I […]