Dâmboviţa: Mortalitate în creştere pe final de an

În ultima parte a anului, evoluţia principalelor fenomene demografice în Dâmboviţa a fost caracterizată de creşterea accentuată a mortalităţii, în timp ce indicele de creştere a natalităţii a fost mult mai redus. În luna octombrie 2018, ultima analizată din punct de vedere statistic, s-a înregistrat naşterea a 396 copii, cu 45 naşteri mai multe decât în luna septembrie 2018 iar numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate a fost de 601, cu 152 mai multe comparativ cu intervalul precedent.
În consecinţă, sporul natural a fost negativ, de -205 persoane (născuţii vii înregistrând un deficit faţă de decedaţi), la fel ca şi în lunile anterioare. Tot în luna octombrie 2018 s-a înregistrat un deces la copii cu vârstă sub un an. În ce priveşte nupţialitatea, la oficiile de stare civilă au fost încheiate 262 căsătorii, cu 230 mai puţine decât în luna septembrie 2018.
Dacă raportăm octombrie 2018 la octombrie precedent, rezultă că numărul născuţiilor vii a fost mai mare cu 33 iar numărul deceselor a fost mai mare cu
68.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Concurs pentru ocuparea unui post vacant de asistent social ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

Concurs pentru ocuparea unui post vacant de asistent social ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI