Dâmboviţa: Maşini cu ITP fals şi probleme de identificare depistate în trafic

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii ţări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme.
Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la:

 • instalaţia electrică de iluminare-sem-nalizare (27,7%);
 • emisiile poluante (21,1%);
 • punţi, jante, anvelope şi suspensie
  (12,9%);
 • parbriz, geamuri laterale, lunetă
  (11,7%);
  Neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.
  Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică -ITP fals, expirat sau anulat.
 • În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancţiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule şi 269 ITP-uri au fost anulate.
 • În Dâmboviţa, inspectorii RAR au oprit anul trecut în traffic 1640 de autovehicule. La aproape 200 dintre acestea au fost constatate problem legate de poluare, 1,16% au avut problem de identificare şi 2,01% au avut ITP fals sau anulat. Pentru deficienţele constatate au fost aplicatr 890 de amenzi şi retrase 556 certificate de înmatriculare.
 • Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni- se precizeaază în comunicatul RAR.
 • Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CELEA ŞI NEGUŢ IN ECHIPA ETAPEI. SĂNDOI, ANTRENORUL RUNDEI ÎN LIGA I

Liga Profesionistă de Fotbal prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece. Iată cum arată echipa ideală a etapei a 26-a:PORTARVictor Râmniceanu (FC Voluntari / 30 de ani) – A avut şase intervenţii pe durata meciului, două dintre ele pe final, salvând un punct pentru ilfoveni. Prinde pentru a […]