Dâmbovița, în sărbătoare !

„Dâmbovița în sărbătoare”, un specatcol folcloric extraordinar, oferit de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, în partene-riat cu Primăria Municipiului Târgoviște, cu ocazia Zilelor Cetății Târgoviște.
În acompaniamentul Orchestrei Populare Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, pe scena din Parcul Chindia au urcat cei mai valoroși interpreți de folclor din județul Dâmbovița: Daiana Berbec, Nicoleta Badea, Dan Ilinca, Gheorghe Ciucioiu, Marius Chivu, Mihai Dinu, Nicoleta Vasile, Florentina Mîinea, Ileana Pavelescu, Cristina Dan și Yura Tsiple / Munteanca și Moroșanul, Camelia Conovici Vulpoiu, Loredana Dobrescu, Emilia Crenguța Constantinescu, Alina Coman Conovici, Daniela Ion, Rodica Voicu, Marilena Daniela Șerban.
Nu au lipsit nici invitații speciali, cu momente muzicale excepționale: Doinița & lonuț Dolănescu, Maria Cîrneci, Simona Dinescu. Tenorul Florin Georgescu, alături de ceilalți interpreți, a încântat publicul dâmbovițean cu un moment special, în finalul spectacolului, o piesă dedicată acestor meleaguri de poveste. Aceasta este frumusețea tradițiilor păstrate în lada de zestre a neamului.
În ziua de 8 septembrie, ora 18:00, zi de mare sărbătoare pentru municipiul Târgoviște, publicul meloman a fost invitat la un spectacol în premieră: „Opera în concert la Târgoviște”.

Astfel, Orchestra Simfonică Muntenia, avându-l la pupitrul dirijoral pe inegalabilul Daniel Jinga, și a adus un concept muzical menit să alăture muzica simfonică cu spațiul inedit de performare: umbra Turnului Chindiei.
Tot în premieră, în Cetatea de Scaun a Valahiei s-au aflat prim-solista Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, soprana Amelia Antoniu, alături de tenorul Florin Georgescu, tenorul Daniel Magdal, soprana Irina Baianț și baritonul Yuriy Tsiple.

În perioada 4 – 8 septembrie 2021, Primăria Târgoviște prin Teatrul Tony Bulandra, dar și în parteneriat cu CJ Dâmbovița, a pregătit o serie de evenimente.
La mulți ani, Târgoviște, La mulți ani, târgovișteni!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Elevii care vor să se vaccineze au la dispoziție doar 476 de cabinete medicale

Elevii care vor să se vaccineze au la dispoziție doar 476 de cabinete medicale cu dotare completă care pot servi și ca centre de vaccinare în cele 17.656 unități de învățământ (adică 2,7% din totalul rețelei școlare, potrivit calculelor Edupedu.ro), a spus marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de […]