Dâmboviţa: După contestaţii, rata de promovare la BAC a urcat la 60,75%

Rata de promovare (absolvenţi din promoţia curentă şi din promoţiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluţionarea contestaţiilor, este de 60.75%. Pentru promoţia curentă, rata de promovare este de 70.52%.
Astfel, din totalul celor 3488 decandidaţi prezenţi, au promovat 2119 candidaţi: 1864 candidaţi aparţin promoţiei 2020. Numărul mediilor de 10 (zece) a rămas la două.
Dintre cei 3669 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 3488 decandidaţi (2785 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 703 candidaţi din promoţiile anterioare).
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.
Alături de alte opt judeţe (Alba, Arad, Călăraşi, Ilfov, Neamţ, Sălaj, Teleorman şi Timiş), Dâmboviţa nu are elevi înscrişi la etapa specială a examenului de Bacalaureat (la nivel naţional fiind 141 de absolvenţi ai clasei a XII-a, conform situaţiei centralizate până la această oră de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării).
Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 7 iulie, se desfăşoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării.
Pe podium, prin prisma ratei de promovabilitate, s-au clasat colegiile naţionale Constantin Carabella-98,86%, Constantin Cantacuzino-98,51% şi Ienăchiţă Văcărescu- 97,15%. La coada cozilor, fără niciun absolvent capabil să promoveze examenul au rămas liceele tehnologice de la Tărtăşeşti şi Pucioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA L-A ANGAJAT PE FOSTUL PREPARATOR AL SIMONEI HALEP

Sorana Cîrstea (30 de ani) are un nou preparator fizic, în persoana lui Teo Cercel, omul concediat de Simona Halep la începutul anului 2020.Aflată pe poziţia 75 în WTA, Sorana reia astfel colaborarea cu preparatorul fizic. Jucătoarea de tenis din Bucureşti a mai lucrat cu Teo Cercel în urmă cu […]