Dâmboviţa: După BAC, dezastru şi la titularizare

Adrian NĂSTASE

Rezultate examenului de titularizare 2019 vin să confirme calitatea tot mai slabă a învăţământului preuniversitar. Înainte de contestaţii, numai în opt judeţe s-au înregistrat procente de promovare mai mari de 50%, în timp ce în şapte judeţe procentele au fost sub 40%, arată datele oficiale de la Ministerul Educaţiei. Cel mai mare procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Prahova – 58,5%, iar cel mai mic în judeţul Giurgiu, unde numai 26,7% dintre candidaţi au luat note de minimum 7. Mai puţin de jumătate dintre profesorii care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note de peste 7, minimum necesar pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Rata de promovare este de 46,86%, mai mare decât în 2018 când a fost 46,40%, respectiv 45,73% în 2017. Cu o rată de promovare de 43,6%, Dâmboviţa se situează sub media pe ţară, în partea a doua a clasamentului.
Rezultatele, după contestaţii, finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene astăzi, de 30 iulie.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA PIERDE LA MARE LUPTĂ Universitatea Craiova - Chindia Târgovişte 1-0 (0-0)

Stadion: Ion Oblemenco. Spectatori: 8000 A marcat: Mihai Roman (min.46) Universitatea Craiova: Pigliacelli -Vlădoiu (Martic ’25), Acka, Kelic, Bancu -Ivanov, Cicâldău (Vătăjelu ’79), Qaka (Mateiu ’65) – Bărbuţ, Roman, V. Constantin. Chindia Târgovişte: Aioani – Martac, Dinu, Leca, Neciu – Novac, L. Mihai (Bic ’61) – Neguţ, Neicuţescu, Florea (Cherchez […]