Dâmboviţa – al XXV-lea judeţ ca număr de salariaţi

muncitoriComparativ cu 2014, la sfârşitul anului trecut numărul salariaţilor dâmboviţeni a fost cu 2,3% mai mare, ajungând la 75.286 persoane. Acestea au realizat un câştig salarial mediu brut de 2.132 lei, Dâmboviţa clasându-se pe locul 20 prin prisma acestui indicator economico-social. Ca număr de salariaţi, judeţul se situează în schimb pe poziţia a XXV-a. Pentru ultima lună analizată, noiembrie 2015, indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 99,2% faţă de luna precedentă.
Cele mai mari câştiguri salariale sunt realizate în Bucureşti (2.441 lei salariu net/lună) iar cele mai mici sunt în judeţele Harghita şi Teleorman (1251 lei/lună).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Precizări privind sistemul unitar de pensii publice

Legea nr.192/2015 se referă la creşterea punctajelor anuale realizate de pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 ianuarie 2011, care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/sau grupa a Il-a de muncă potrivit […]