Dâmboviţa: 61,09% rata de promovare a concursului naţional de titularizare

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat rezultatele obţinute de cadrele didactice care au susţinut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar -sesiunea 2020 (înainte de înregistrarea contestaţiilor).
În Dâmboviţa, procentul notelor peste 7 (şapte) obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă este de 61,09%, superior în raport cu procentele consemnate în ultimii trei ani: 45,21% în 2019, 50,99% în 2018, respectiv 39,25% în 2017. Patru candidaţi au obţinut nota 10, iar 347 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99.
La nivelul judeţului nostru 86,27% dintre candidaţi au obţinut note peste 5 (cinci) putând ocupa un post pe o perioadă determinată. La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 568 de candidaţi din totalul de 720 de candidaţi înscrişi.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în intervalul 12 – 14 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cifrele dezastrului adus de pandemia COVID-19 în turismul dâmboviţean

Dintre toate ramurile economice, turismul a avut, de departe, cel mai mult de suferit din cauza pandemiei de coron-avirus iar cifrele sunt elocvente în acest sens.Astfel, în luna mai 2020, când ar fi trebuit practic să debuteze sezonul estival, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de […]