Dâmbovita: 3700 de persoane din categoria celor greu ocupabile şi-au găsit un loc de muncă

În primele 10 luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Dâmboviţa au fost încadrate în muncă 5754 persoane, dintre care 2597 femei.Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1992 au peste 45 de ani, 1522 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 1259 au între 25 şi 35 de ani, iar 981 sunt tineri sub 25 de ani ( 853 tineri NEET).
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1713 provin din mediul urban, iar 4041 persoane sunt din mediul rural.Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii medii (2023). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 1235. Numărul celor cu studii universitare este de 574, iar cei cu studii elementare sunt în număr de 1922.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmboviţa, 3722 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date AJOFM Dâmboviţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare.
Astfel, în primele 10 luni ale anului 2019, 14487 de persoane de persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MERLOI A FĂCUT MECIUL CARIEREI CONTRA CHINDIEI

Mijlocaşul celor de la Academica a făcut diferenţa în duelul de la Ploieşti, câştigat de ilfoveni în faţa celor de la Chindia Târgovişte. Cel mai spectaculos meci al rundei cu numărul 18 din Liga 1 s-a disputat la Ploieşti, între Chindia şi Academica Cliceni. Această partidă s-au marcat 7 goluri, […]