Dâmboviţa: 3669 de absolvenţi înscrişi la probele scrise pentru BAC 2020

Adrian NĂSTASE

Luni, 22 iunie, au început probele scrise pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară 2020. Potrivit noilor reglementări, organizarea sălilor de examen a fost realizată astfel încât, în fiecare sală, candidaţii să fie repartizaţi la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt stânga/dreapta – faţă/spate. Sălile de examen şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeaşi clădire şi deţin sisteme de supraveghere audio-video.
În Dâmboviţa s-au înscris 3669 de absolvenţi, din care 2852 serie curentă şi 817 serie anterioară. Probele scrise se susţin în 27 centre de examen. Sunt organizate patru Centre Zonale de Evaluare la nivelul judeţului Dâmboviţa. Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale s-a realizat în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi aprobate prin ordin de ministru.
Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei Sars-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii (în următoarea perioadă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pro România Dâmboviţa - un nou lot de candidaţi la alegerile locale

Senatorul Adrian Ţuţuianu, coordonatorul Pro România Dâmboviţa, a prezentat în această dimineaţă un nou lot de candidaţi pentru posturile de primar în localităţile din judeţul Dâmboviţa. Prezentarea a fost făcută după tipicul deja cunoscut, într-o conferinţă de presă la sediul PRO România Dâmboviţa: Mihăilă Mariana – Crevedia lacob Florina – […]