Dâmboviţa: 3,45% – rata şomajului înregistrat în luna iunie

La sfârşitul lunii iunie 2019, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 6613 şomeri (din care 3134 femei), rata şomajului fiind de 3,45%. Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 3,43%, în această lună acest indicator a înregistrat o creştere cu 0,02 puncte procentuale.
Din totalul de 6613 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 858 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5755 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1083 şomeri provin din mediul urban şi 5530 sunt din mediul rural.
Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (30,2%), urmat de cei cu studii primare şi fără studii (27,9%). 26,4% dintre şomerii înregistraţi au absolvit liceul sau şcoala postliceală. Şomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,2% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 3,3%. Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2842 persoane foarte greu ocupabile, 2732 greu ocupabile, 602 mediu ocupabile, iar 437 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Recomandări pentru perioadele caniculare

Temperaturile ridicate prognozate pentru următoarele zile pot genera probleme de sănătate atât persoanelor sănătoase, dar mai ales bolnavilor cronici şi copiilor. În condiţiile unor temperaturi crescute, chiar şi activităţile obişnuite, zilnice, pot genera disconfort, obligând organismul la un efort suplimentar de adaptare, care atunci când este depăşit, antrenează fenomene clinice […]