Dâmboviţa: 3101 absolvenţi ai claselor a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la examenul naţional de Bacalaureat – sesiunea iunie -iulie 2021

Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.
Azi, marţi, 29 iunie, are loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. În Dâmboviţa, examenul este organizat în 23 de centre.
Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 3101 candidaţi, dintre care 2588 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 513 candidaţi din promoţiile anterioare.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalau-reat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.
Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea

Comisiei Naţionale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Bacalaureatului.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • recunoaşterea/echivalarea/ susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: Prezenţă bună - 97,88% - la prima probă scrisă a Bacalaureatului. Un candidat morenar, eliminat din examen!

La prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba şi literatura română) au fost prezenţi 2679 candidaţi (97.88% din totalul de 2737 candidaţi înscrişi la această probă): 2545 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 134 din promoţiile anterioare. Proba s-a desfăşurat în 23 centre de examen. […]