CUM S-AR PUTEA PROMOVA ÎN LIGILE SUPERIOARE

Mihai ROŞOIU

Prima videoconferinţă realizată de reprezentanţii FRF, cea cu şefii Asociaţiilor Judeţene de Fotbal din România, a clarificat în mare măsură planurile forului condus de Răzvan Burleanu pentru încheierea actului sezon competiţional, ediţia 2019/2020, după ce pandemia de COVID-19 l-a dat peste cap. Sursele Liga2.ro susţin că FRF, după ce a analizat chestionarele primite de la mulţi dintre afiliaţi, cât şi condiţiile drastice în care se va mai putea juca fotbal în această vară, vrea desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat în Liga 1 (8 în play-off şi 12 în play-out), sistem play-off / play-out pentru Liga 2, „îngheţarea” sezonului la Liga 3, iar la Liga a 4-a să schimbe modul de desfăşurare a barajelor pentru promovarea în Liga 3.
Campionatul Liga 3, ediţia 2019/2020, va fi „îngheţat”. Nu retrogradează nimeni
Fiindcă majoritatea cluburilor din Liga 3, peste 50 din cele 78 rămase active, au trimis către FRF chestionare în care au bifat varianta „Îngheţarea campionatului cu validarea clasamentelor existente”, forul condus de Răzvan Burleanu a decis suspendarea definitivă a sezonului de Liga 3.
Niciun club nu va retrograda în această ediţie, însă trebuie lămurit care vor fi cele cinci promovate în Liga 2. În acest moment, Aerostar Bacău (S1), Unirea Slobozia (S2), Progresul Spartac (S3), U Craiova 1948 SA (S4) şi Fotbal Comuna Recea (S5) sunt pe

primele locuri.
Baraj în trei pentru desemnarea
promovatelor din Liga 4 în Liga 3. Vor urca 14 cluburi,
nu 21 ca până acum. Cum se completează posibilele locurile vacante din Liga 3
Dacă la Liga 3 nu va mai avea loc niciun meci în acest sezon, în schimb, cele mai bune echipe din Liga 4 vor fi nevoite să revină pe teren.
Având în vedere planul pentru Liga 3, FRF a anunţat reprezentaţii AJF-urilor că are de gând să modifice sistemul barajului pentru promovare din Liga 4. În acest sens, forul fotbalistic din România va anula actualele jocuri stabilite pentru baraj şi va reface tragerea la sorţi în aşa fel încât să nu mai promoveze o echipă din două, ci una din trei.
De această dată, barajul pentru promovare în Liga 3 nu se va mai da între două campioane judeţene care urmau să se întâlnească tur / retur. FRF va efectua o nouă tragere la sorţi pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formaţie dintr-o grupă va juca împotriva celorlalţi doi adversari cu care a nimerit, iar prima clasată va fi desemnată nou-promovată.
Astfel, de această dată, în loc de 21 de echipe vor promova doar 14, însă, în cazul în care seriile de Liga 3 din noul sezon nu se vor completa, atunci FRF ia în calcul şi ca cele mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să promoveze pe locurile vacante, pe baza unor cri

terii stabilite cu golaveraj, cartonaşe galbene, etc.
Meciurile de baraj vor avea loc în jurul datei de 5 august, pe teren neutru.
Conform acestor planuri, noul sezon de Liga 3 ar putea avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16 câte sunt acum, deci nu se trece la şase serii, aşa cum şi-ar dori anumite cluburi. FRF va mai avea o videoconferinţă peste două săptămâni, cel mai probabil, cu şefii AJF-urilor.
Pentru desemnarea reprezentantei judeţene în Cupa României, faza naţională, ediţia 2020/2021, AJF-urile nu au primit, momentan, din partea FRF un termen până la care trebuie să o anunţe.

Steaua, cea mai importantă echipă prezentă la baraj
Cel mai important club din Liga 4 care va juca la barajul pentru promovare în Liga 3 este Steaua Bucureşti, liderul autoritar al acestui sezon în campionatul Bucureştiului. Aceasta nu va mai întâlni reprezentanta judeţului Giurgiu, ci va afla, de această dată, după o nouă tragere la sorţi, alţi doi adversari pe care trebuie să îi învingă pentru a accede în Liga 3.
Pe 19 februarie 2020, FRF stabilise, în urma tragerii la sorţi, cele şapte regiuni şi meciurile de baraj pentru promovarea în

Liga 3. Acum, cu noile planuri ale FRF, aceste jocuri nu vor mai fi valabile:
Regiunea 1, Nord-Est: Vaslui – Bacău, Botoşani – Suceava, Neamţ – Iaşi; Regiunea 2, Nord-Vest: Sălaj – Bihor, Maramureş – Bistriţa Năsăud, Cluj – Satu Mare; Regiunea 3, Centru: Sibiu – Harghita, Alba -Braşov, Mureş – Covasna; Regiunea 4, Vest: Timiş – Mehedinţi, Arad -Caraş Severin, Gorj – Hunedoara; Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj – Olt, Teleorman – Argeş, Vâlcea – Dâmboviţa; Regiunea 6, Sud: Prahova – Călăraşi, Giurgiu – Bucureşti, Ilfov – Ialomiţa; Regiunea 7, Sud-Est: Tulcea – Constanţa, Vrancea – Galaţi, Buzău – Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PREGĂTIRE ONLINE PENTRU FOTBALISTELE NAŢIONALEI

Selecţionerul Mirel Albon, alături de membrii staff-ului său, le-a „convocat” pe tricolore la o şedinţă online, în cadrul căreia au discutat deja despre primul adversar pe care fetele noastre îl vor întâlni în toamnă: naţionala Belgiei.Din cauza pandemiei cu virusul COVID-19, partidele naţionalei feminine din luna aprilie şi iunie au […]