Cu „jalba-n proţap” la Ministerul Sănătăţii pentru a cere sprijin în sistemul sanitar dâmboviţean

Conferinta tutuianu CJD 11.04.2013Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu este preocupat de bunul mers al sistemului sanitar dâmboviţean şi drept urmare s-a dus cu „jalba-n proţap” la Ministerul Sănătăţii pentru a cere sprijin financiar în rezolvarea unor probleme importante în sistemul sanitar. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a cerut ministrului Sănătăţii susţinere financiară pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, a instituţiilor spitaliceşti de la Pucioasa, Moreni şi Găeşti, dar şi a Direcţiei de Sănătate Publică. Preşedintele Consiliului Judeţean a primit asigurări că Ministerul Sănătăţii va cuprinde în bugetul din acest an şi soluţionarea unora dintre cele mai urgente probleme ale unităţilor sanitare dâmboviţene: „Am mers la o discuţie cu ministrul Sănătăţii, am discutat despre priorităţile din Dâmboviţa, respectiv dotarea cu anumită aparatură pentru Direcţia de Sănătate Publică, dotarea cu aparatură a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte şi a spitalelor din Pucioasa, Moreni şi Găeşti. Am convenit care sunt lucrurile prioritare din toate solicitările, pentru că nu pot fi toate rezolvate, am transmis toate documentele necesare şi am promisiunea că în bugetul Ministerului Sănătăţii pe acest an vor fi soluţionate câteva solicitări urgente ale unităţilor sanitare din judeţ”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se va deschide un cabinet stomatologic
Totodată au fost iniţiate demersurile şi pentru a obţine de la minister aprobarea şi finanţarea necesară deschiderii la Spitalul Judeţean de Urgenţă a unui cabinet stomatologic, unde să poată fi rezolvate la orice oră probleme dentare ale dâmboviţenilor: „Sper să primesc aprobarea într-o perioadă scurtă, pentru că este vorba şi de o alocare financiară suplimentară, pentru înfiinţarea unui cabinet stomatologic în cadrul Serviciului de Urgenţă al Spitalului Judeţean, la care să poată apela toţi cei care au nevoie, într-o situaţie de urgenţă, de asemenea servicii”, a mai spus preşedintele Adrian Ţuţuianu. După cum ştim, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu s-a implicat foarte mult în finalizarea proiectului european de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reducerea gradului de sărăcie - unul dintre obiectivele PNDR

Pentru perioada 20142020, o ţintă principală urmărită prin implementarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală este reducerea decalajelor sociale şi, pe cât posibil, economice, dintre sat şi oraş. Spre exemplu, în mediul rural 50% din populaţie se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, cu aproape 20 de puncte procentuale […]