Published On: lun, iun. 24th, 2019

Cu Anca Stoenescu (CSM Târgovişte) in lot. ECHIPA NAŢIONALĂ DE 3X3 A AJUNS PÂNĂ-N SFERURILE DE FINALĂ ALE WORLD CUP FIBA 3X3

nichiduta.ro

Naţionala feminină de baschet 3×3 a României s-a oprit în sferturile de finală ale FIBA 3×3 World Cup de la Amsterdam, după ce „Acvilele” au cedat astăzi în faţa puternicei selecţionate a Chinei, cu scorul de 12-16.
După o evoluţie deosebită în cadrul rundei inaugurale a FIBA 3×3 World Cup de la Amsterdam, faza în care naţionala feminină a ţării noastre s-a clasat pe locul secund în Grupa C, acumulând trei victorii (22-4 cu Mongolia, 21-13 cu Cehia şi 21-7 cu Iran) şi o înfrângere (14-21), astăzi, „Acvilele” au evoluat în sferturile de finală împotriva redutabilei selecţionate a Chinei, lidera neînvinsă a Grupei A.
în formula Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Ancuţa Stoenescu şi Gabriela Irimia, naţionala României s-a ţinut bine de adversar, în ciuda diferenţei evidente de talie, şi a jucat de la egal la egal cu laureata continentului asiatic. China, în aceeaşi formulă de patru sportive care a evoluat şi la ediţia precedentă a întrecerilor mondiale, a controlat jocul şi s-a desprins abia spre final. Astfel, după 2-2, 7-6 şi 10-9, China a fortat şi a mărit ecartul, reuşind pe ultimii metri să se impună cu 16-12, în ciuda eforturilor depuse de Marginean & Co. de a realiza o surpriză.
în urma acestui rezultat, România părăseşte competiţia cu capul sus şi cu satisfacţia de a se afla, în premieră, printre primele 8 echipe din lume, în vreme ce China avansează în semifinale, unde va evolua împotriva învingătoarei din partida care le-a opus pe Rusia şi Australia.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro