Published On: vin, iul. 1st, 2016

CSM TÂRGOVIŞTE, OFICIAL ÎN CEV CUP

nichiduta.ro

csm targovisteConfederaţia Europeană de Volei (CEV) a anunţat marţi lista echipelor care s-au înscris în ediţia 2016-2017 a Cupei CEV şi a Cupei Challenge. Tragerea la sorţi pentru aceste două competiţii va avea loc joi, la Varna (Bulgaria), cu începere de la ora 11.00.
La feminin, România are patru locuri şi toate au fost ocupate conform estimărilor iniţiale: CS Volei Alba-Blaj în Liga Campionilor, CSM Târgovişte în Cupa CEV, CSM Bucureşti (deţinătoarea trofeului ) şi Ştiinţa Bacău în Cupa Challenge.
La masculin vom fi reprezentaţi de cinci echipe: SCM U. Craiova în Liga Campionilor, Arcada Galaţi şi Ştiinţa Explorări Baia Mare în Cupa CEV, Tricolorul LMV Ploieşti şi ACS Volei Municipal Zalău în Cupa Challenge. Conform regulamentului, pentru că a refuzat înscrierea în Liga Campionilor (România avea dreptul la două reprezentante în această competiţie), vicecam-pioana din Zalău nu avea altă posibilitate de participare europeană.
GRUPE DIFICILE PENTRU CAMPIOANELE ROMÂNIEI
Tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor Ligii Campionilor a avut loc pe 9 iunie 2016, iar ambele campioane ale României au fost acceptate direct în grupe, fără a mai fi nevoie să joace în tururile preliminare, introduse în premieră de CEV.
CS Volei Alba-Blaj a fost repartizată în Grupa B, alături de Dinamo Moscova (Rusia), Volero Zurich (Elveţia) şi o echipă venită din calificări. Câştigătoarea disputei Kohila VC (Estonia) – Luka Bar (Muntenegru), din primul tur preliminar, va juca în turul 2 preliminar cu Vizura Belgrad (Serbia). Altă dispută din turul 2 preliminar care interesează Blajul este Khimik Yuzhny (Ucraina) – Dinamo Krasnodar (Rusia). Invingătoarele din turul 2 se vor înfrunta în turul 3 preliminar pentru dreptul de a evolua în Grupa B, iar cele mai mari şanse de a ajunge în grupa campioanei României le are Dinamo Krasnodar.
SCM. U Craiova, aflată la debut în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, a fost repartizată în Grupa D, unde va juca împotriva campioanei Italiei, Modena Volley, şi a două echipe venite din tururi preliminare. Este vorba despre învingătoarele disputelor din turul 3 preliminar PGE Skra Belchatow (Polonia) -Mladost Marina Castela (Croaţia) sau PAOK Salonic (Grecia) şi Arago de Sete (Franţa) – Omonia Nicosia (Cipru) sau ACH Volley Ljubljana (Slovenia). Partidele Castela – PAOK şi Omonia – Ljubljana sunt programate în turul 2 preliminar.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro