CSM TÂRGOVIŞTE JOACĂ PENTRU LOCUL 5 ÎN LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET FEMININ

Mihai ROŞOIU

Echipele feminine ACS Sepsi Sic Sf. Ghe-orghe, CSM Satu Mare, FCC Baschet UAV Arad şi CSTB CSU Olimpia Braşov s-au calificat în semifinalele LNBF, ediţia 2020-2021, după ce s-au impus, cu scorul general de 2-0, în meciurile din prima fază a play-off-ului disputate împotriva grupărilor Agronomia Bucureşti, Universitatea Cluj-Napoca, Phoenix CSU Simona Halep Constanţa şi CSM Târgovişte. Astfel, în continuarea cursei pentru câştigarea trofeului LNBF, vom asista începând de săptămâna viitoare la următoarele dispute din cadrul semifinalelor: ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe – CSTB CSU Olimpia Braşov şi CSM Satu Mare – FCC Baschet UAV Arad. Disputele din semifinale se vor desfăşura după sistemul „trei victorii din cinci partide”, toate întâlnirile urmând să fie transmise în direct pe pagina oficială de youtube FRB TV.
După un sezon regular atipic, în care cele 12 echipe înscrise în LNBF, ediţia 2020-2021, au făcut eforturi uriaşe să depăşească în principal „obstacolele” cauzate de pandemia Covid-19, prima fază din play-off s-a derulat fără surprize. Din nefericire, din cauza unor teste cu rezultate pozitive, Phoenix CSU Simona Halep Constanţa nu s-a deplasat la Arad şi a pierdut dubla cu FCC Baschet UAV Arad la „masa verde”, CCLTO acordând două forfaituri tehnice. în celelalte dispute din faza inaugurală a play-off-ului, favoritele ACS Sep-si SIC Sf. Gheorghe şi CSM Satu Mare s-au impus fără probleme, cu scorul general de 2-0, în faţa echipelor Agronomia Bucureşti şi Universitatea Cluj-Napoca, în vreme ce la Braşov s-a desfăşurat singura confruntare echilibrată din această fază, echipa locală CSTB CSU Olimpia primind replica rivalei CSM Târgovişte. După două meciuri tensio-nante, cu finaluri de infarct, CSTB CSU Olimpia Braşov a reuşit să se impună cu scorul general de 2-0 şi a avansat în careul de aşi continuând lupta pentru trofeul LNBF.
Astfel, semifinalele LNBF se vor desfăşura după următorul program, cu precizarea că se va juca după sistemul „trei victorii din cinci partide” (primele două meciuri la echipa mai bine clasată; urmatoarele două meciuri la echipa mai slab clasată; ultimul meci, dacă este cazul, pe terenul echipei mai bine clasată):
ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe – CSTB CSU Olimpia Braşov (21 şi 22 aprilie, la Sf. Gheo-rghe; 26 şi 27 aprilie, la Braşov)
CSM Satu Mare – FCC Baschet UAV Arad (21 şi 22 aprilie, la Satu Mare; 26 şi 27 aprilie, la Arad)
Programul meciurilor pentru locurile 5-8 (se joacă după sistemul „două victorii din trei meciuri”):
CSM Târgovişte – Agronomia Bucureşti (21 şi 22 aprilie, la Târgovişte; 27 aprilie, în Bucureşti, dacă este nevoie)
Phoenix CSU Simona Halep Constanţa -Universitatea Cluj-Napoca (21 şi 22 aprilie, la Constanţa; 27 aprilie, la Cluj-Napoca, dacă este nevoie)
Toate partidele din faza a doua a play-off-ului LNBF vor fi transmise în direct pe pagina oficială de youtube FRB TV.
în play-out, ACS KSE Tg. Secuiesc a trecut de CSU Rookies Oradea, cu scorul de 2-0, în vreme ce confruntarea dintre Rapid Bucureşti şi CSM Alexandria a fost impinsă în meciul decisiv, după ce baschetbalistele pregătite de antrenorul Madalin Piperea au obţinut o victorie mare în Giuleşti. în ultimul meci, Rapid s-a impus, în deplasare, cu 64-59, şi va juca pentru locurile 9-10, în vreme ce CSM Alexandria va juca pentru locurile 11-12.
Astfel, dupa ce vom afla numele învingătoarei din partida care se va disputa în această seară la Alexandria, programul pentru stabilirea locurilor 9-10 şi 11-12 este următorul:
ACS KSE Tg. Secuiesc – Rapid Bucureşti (21 şi 22 aprilie, la Tg. Secuiesc; 27 aprilie, la Bucureşti, dacă este nevoie)
CSM Alexandria – CSU Rookies Oradea (21 şi 22 aprilie, la Alexandria; 27 aprilie, la Oradea, dacă este nevoie)
Toate partidele din faza a doua a play-out-ului LNBF vor fi transmise în direct pe pagina oficială de youtube FRB TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lumea, condusă de bolnavi (7)

Pierre Accoceşi dr. Pierre Rentchnick_Pentru Roosevelt, interminabila traversare pe timp de iarnă a Atlanticului şi a Mediter-anei, pe Quincey, o navă de război bine protejată, dar inconfortabilă, o fost o încercare foarte dură. Apoi, dificilul zbor cu avionul, de la Malta la Yalta. La vremea respectivă, nimeni nu s-a gândit […]