Published On: lun, mart. 11th, 2019

CSM TÂRGOVIŞTE, EŞEC DUREROS LA BRAŞOV! CSTBv Olimpia Braşov – CS Municipal Târgovişte 75 – 59 (23 – 17; 25 – 15; 6 – 17; 21 – 10)

Cum Federaţia Română de Baschet nu a anunţat exact cum se face departajarea, pentru a nu sta la mâna celor care decid regulamentele, Olimpia CSU Braşov avea nevoie de o victorie la o diferenţă de 16 puncte în confruntarea cu CSM Târgovişte, pentru a dispune de avantajul rezultatelor directe în lupta pentru locul al treilea la finalul sezonul regulat al Ligii Naţionale de baschet feminin. Echipa antrenată de Dan Calancea, Nenad Marinkovic şi Miruna Crasnic a făcut un meci entuziasmant la Sala Sporturilor „D. P. Colibaşi” şi s-a impus cu 7559, pe sferturi 23-17, 25-25, 6-17, 21-10.
Braşovencele au condus pe toată durata meciului, doar în sfertul al treilea oaspetele reuşind să se apropie pe tabelă.
„Din punctul meu de vedere, nu aveam nevoie de un succes la 16 puncte, ci de unul la doar 9 puncte. Dau doar un exemplu. Dacă noi, Târgovişte şi Constanţa, echipa care a venit în prima grupă în partea a doua, eram la egalitate de puncte, cum se calcula coşaverajul? Normal, s-ar fi putut lua în calcul doar meciuile din faza a doua. Dar am pregătit meciul pentru un succes la 16 puncte, fetele ştiau că aceasta este diferenţa la care trebuie să câştige, iar ce au reuşit este cu totul ieşit din comun. Nu am cuvinte. Au făcut risipă de energie şi merită felicitări. Probabil, a fost unul dintre cele mai bune meciuri de baschet jucat în această sală. Mai avem de crescut, sunt convins că putem evolua şi mai bine decât am făcut-o acum. În mare, ne-am asigirat locul 3 la finalul sezonului regulat”, a declarat antrenorul Dan Calancea citat de mytex.ro.
Olimpia CSU mai are de jucat un meci în sezonul regulat, pe 16 martie, cu Sep-si Sf. Gheorghe, la Sala Sporturilor „D. P. Colibaşi”. CSM Târgovişte mai are o restanţă cu gruparea din Covasna şi un meci la Cluj. Braşovencele au un avans de o victoire în clasament, astfel că mai pot pierde locul 3 doar dacă Târgovişte reuşeşte să câştige cu Sepsi.
Casetă tehnică CSTBv Olimpia Braşov -CS Municipal Târgovişte
75 – 59 (23 – 17; 25 – 15; 6 – 17; 21 – 10) Olimpia: B. Pesovic 23p, B. Holland 13p, R. Filip 5p, A. Podar 12p, C. Bartee 15p. Au mai jucat: A. Al Ash Hab, D. Tanacan, M. Prlja 9p. Antrenor: Dan Calancea Municipal: T. Kilin 3p, A. Stoenescu 19p, P. Poole 8p, L. Toma 3p, L. Vaida 11p. Au mai jucat: A. Chivu, T. Neagu, M. Coker 9p, C. Popescu. Antrenor: Cătălin Tănase.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>