CSM TÂRGOVIŞTE A PIERDUT FINALA DE 3X3 A TURNEELOR CUPA ROMÂNIEI

Mihai ROŞOIU

Echipele feminine de baschet 3×3 CSM Satu Mare şi ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe au reuşit să se impună în finalele turneelor 5 şi 6 din cadrul circuitului Cupa României 3×3, ediţia 2018-2019, întreceri organizate de Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Ministerul Tineretului şi Sportului şi Sport Arena, şi găzduite în acest weekend de Arena de Baschet din Capitală. Astfel, cele două echipe de top din LNBF au reuşit să oprească dominaţia echipei Phoenix Constanţa, care a câştigat în noiembrie trei din cele patru turnee din debutul competiţiei KO.
Arena de Baschet din Capitală a găzduit, sâmbătă şi duminică, meciurile din cadrul turneelor 5 şi 6 din cadrul circuitului Cupa României 3×3, feminin, ediţia 2018-2019, la start fiind prezente toate cele 13 echipe înscrise în LNBF. Şi dacă în debutul întrecerilor din competiţia KO am asistat la o dominaţie clară a echipei Phoenix Constanţa, care şi-a adjudecat trei din cele patru turnee din noiembrie, de această dată, echipele de top din LNBF au reuşit să obţina victoria în finale, CSM Satu Mare impunându-se, sâmbătă, în faţa rivalei CSM Târgovişte, cu 21-16, iar ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe trecând, duminică, de redutabila Phoenix Constanţa, cu 21-18.
De altfel, sâmbătă, în turneul al cincilea, CSM Satu Mare a fost de netrecut, Andreea Lazar, Alexandra Uiuiu, Anna Kadar şi Laura Adina Pop reuşind să obţină punctajul maxim cu cinci victorii din tot atâtea dispute. După ce s-a impus destul de clar în grupă, CSM Satu Mare a trecut în fazele meciurilor eliminatorii de CSM CSU Oradea, cu 17-12, şi de FCC ICIM Arad, cu 14-10, iar în marea finală s-a impus în faţă CSM Târgovişte, cu 21-16. Astfel, CSM Satu Mare îşi trece în cont un nou turneu câştigat, după ce în noiembrie a reuşit să spargă „monopolul” Phoenix Constanţa şi să obţină victoria în turneul 3.
Duminică, a fost rândul echipei ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe să strălucească şi să-şi adjudece laurii celui de-al şaselea turneu din circuit, Anca Sipos, Nora Demeter, Renata Kovacs şi Ildiko Mirne-Nagy reuşind să obţină cinci victorii consecutive. După ce a defilat în grupă, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a trecut de FCC ICIM Arad, în sferturile de finală, cu 17-13, şi de Rapid Bucureşti, în semifinale, cu 16-12. în ultimul act al turneului al şaselea, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a dat ochii cu Phoenix Constanţa, iar după o finală extrem de echilibrată şi tensionată, Sipos & Co. au obţinut victoria, cu 21-18.
Astfel, baschetul feminin românesc a început să puncteze serios în cursa pentru mult dorita calificare a naţionalei feminine a României la Jocurile Olimpice din 2020, punctele obţinute de jucătoarele din LNBF în intervalul noiembrie 2018 – noiembrie 2019 urmând să fie adunate de ţara noastră în clasamentul mondial feminin pe naţiuni (n.n. – în prezent, România se află pe locul 6). Pe de altă parte, întreg circuitul de 3×3 feminin (Cupa României şi LNB) se constituie şi într-un trial de selecţie naţionala pentru reprezentativa tricoloră.
Reamintim că fiecare echipă participantă în Cupa României 3×3 este formată din 4 sportive cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, cerinţă obligatorie pentru ca turneele să puncteze integral în topul mondial FIBA 3×3 pe naţiuni.
Conform programului competiţional, cele 13 echipe vor mai participa la alte patru turnee în februarie 2019, iar Turneul Semifinal şi Turneul Final din 3×3 Cupa României se vor desfăşura anul viitor în finalul lunii mai (în 25 şi 26 mai 2019).
Totodată, menţionăm că a doua ediţie a Ligii Naţionale de Baschet 3×3, feminin, va avea loc în vara anului viitor, în perioada 01 iunie – 04 august 2019, şi va fi organizată de FRB şi 3×3 România, cu sprijinul MTS şi în colaborare cu partenerii de la Sport Arena. Programul com-petiţional al LNB 3×3, feminin, ediţia 2019, cuprinde 10 turnee, cu mentţunea că Turneul Final al LNB 3×3 va avea loc în perioada 3-4 august 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

BOXERII DE LA CS TÂRGOVIŞTE, REZULTATE REMARCABILE LA CENTURA CHINDIEI

Comportare foarte bună pentru pugiliştii Clubului Sportiv Târgovişte la ediţia din acest an aCenturii Chindia. Majoritatea dintre boxerii antrenaţi de Gheorghe Stan, Alexandru Stan şi Ioan Găzdac au ieşit învingători la competiţia desfăşurată în Sala Sporturilor din Târgovişte. Dintre pugiliştii clubului nostru care au devenit învingători la cea de-a cincea […]