Cruntă răzbunare şi… calificare! CSM Târgovişte – CSU Alba lulia 69 – 48 (19 – 12 23 – 12 10 – 13 17 – 11)

Mihai ROŞOIU

csmMunicipal Târgovişte e din nou în finala baschetului feminin românesc. Va fi, cel mai probabil, ultima astfel de experienţă înainte de dispariţie, însă trecând momentan peste problemele legate de viitorul sumbru al întregului club sportiv al municipalităţii, ne întoarcem la meciul trei al semifinalei cu Alba Iulia. Înfrângerea de duminica trecută a aprins orgoliile în tabăra dâmboviţeană, care în „decisivul” de la Polivalentă a trecut peste adversara din Ardeal ca un tăvălug. Fără milă, trupa lui Nini şi-a executat oponentele şi le-a arătat, odată pentru totdeauna, că atâta vreme cât Târgoviştea se află în competiţie nimeni şi nimic n-o poate opri.
Alba a sperat doar 6 minute. Primele 6, pentru că apoi vechile reguli au reintrat în vigoare. Campioana şi-a reglat tirul şi a început cursa de urmărire. O cursă care n-a durat mai mult de 3 minute şi a semănat cu o injecţie letală pentru rivale. De la 9 – 8 nu a mai contat decât statistica. Cât de mult se va distanţa Târgoviştea în condiţiile în care vrbeam de o semifinală a campionatului. Şi Târgoviştea n-a mai dezamăgit. Ca de obicei, Robbins şi Mărginean au cărat pianul, dar au şi făcut treaba fină. Adică după luptele grele sub panouri pentru câştigarea mingilor îşi lăsau salopetele la garderobă şi se îmbrăcau în costume scumpe pentru finalizările de efect. Thompson n-a mai fost la fel de curajoasă şi eficientă precum o făcuse cu trei zile mai devreme, iar Melnika s-a transformat din pri-madonnă în „omul invizibil”. Diferenţa confortabilă de la pauză nu le-a astâmpărat pe gazde, care nu au avut linişte până nu şi-au văzut adversarele învinse şi umilite. Ashley Walker a intrat şi ea în jocul vedetelor Robbins şi Mărginean, iar spectacolul a fost şi mai abitir. Ultimele minute au arătat o echipă dâmboviţeană exuberantă şi gata să le ofere fanilor orice pentru a face uitată înfrângerea de la Alba şi o grupare oaspete năucită de loviturile repetate încasate în Sala Polivalentă.
Calificare bifată, răzbunare aşişderea şi un singur regret: acela că din sezonul viitor nu ne vom mai putea bucura de astfel de momente pentru că, foarte probabil, actriţele vor pleca, acolo unde lumea le vrea şi le apreciază, în vreme ce peste scena din Polivalentă se va trage cortina spectatcolul urmând să fie suspendat pe o perioadă nedeterminată.
„Prietenii” ştiu de ce!
Aaa… Să nu uităm! Finala e cu Arad, dar parcă nu mai are acelaşi farmec.
Pentru statisticieni, Gabriela Mărginean a avut 22 puncte, iar Jillian Robbins a adăugat 17 puncte şi tot atâtea recuperări pentru Târgovişte. În replică, Jovana Vukoje a avut 14 puncte, iar Amanda Thompson a terminat cu 10 puncte, 13 recuperări pentru Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CĂTRE UN "ANONIM"!

„E uşor în a scrie versuri când nimic nu ai a spune” glăsuieşte un proverb. Dacă nu eşti în domeniu, dacă nu cunoşti, dacă nu ştii „cu ce se mănâncă” activitatea unei asociaţii sportive, nu-ţi băga „râtul în troacă că te mănâncă porcii”. Este adevărat, atunci când maţele îţi „ghiorăe” […]