Published On: joi, iul. 12th, 2018

Crucea Roşie Dâmboviţa se pregăteşte pentru Tabăra de intervenţii în caz de dezastre în masivul dâmboviţean Bucegi

nichiduta.ro

In fiecare an voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa iau parte la „Tabăra de intervenţii în caz de dezastre” unde sunt pregătiţi să intervină în cazul unui dezastru major. Tabăra este menită atât pentru voluntarii care trebuie să-şi reîmprospăteze informaţiile cât şi pentru cei care nu au fost instruiţi pentru asemenea cazuri. Printre principalele cursuri se află atelierul de logistică, atelierul de suport psihologic, atelierul de It&Comunicare, de organizarea taberei de sinistraţi. În perioada 29.07 -03.08.2018 Crucea Roşie Dâmboviţa organizează o tabără de corturi pentru voluntarii filialei cu tematica Intervenţia la dezastre şi acordarea primului ajutor în Munţii Bucegi.
Pe lângă voluntarii dâmboviţeni până în acest moment au confirmat participarea voluntarii filialei Vezsprem Ungaria. De altfel au fost transmise invitaţii către Crucea Roşie Spaniolă, Bulgară şi Ucrineană. Pe parcursul celor şase zile voluntarii vor parcurge un program de perfecţionare în tehnica acordării primului ajutor şi intervenţia la dezastre. Scopul acestei tabere este ca voluntarii Crucii Roşii să fie mereu pregătiţi să intervină în caz de dezastru şi să fie bine informaţi pentru a putea ajuta în oricare din cazurile cerute. Tabăra se adresează voluntarilor mai vechi, care au experienţă în acordarea primului ajutor sau voluntarilor care au fost activi la acţiunile filialei. Pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor voluntarilor, atelierele din tabară sunt pline de informaţii utile şi esenţiale pentru a ştii cum să reacţioneze în diferitele situaţii. Desigur, ca în orice tabără, nu lipseşte niciodată distracţia, oamenii minunaţi, voluntari care ne rămân prieteni pe viaţă, experienţele de neuitat şi… clasicul foc de tabară.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro