Crucea Roşie Dâmboviţa, la Tabăra Castiglione delle Stiviere

Ca în fiecare an, Crucea Roşie Italiană organizează o tabără în Solferino, pentru a marca evenimentele petrecute în 24 iunie 1859 – bătălia ce a influenţat apariţia cărţii „O amintire de la Solferino” scrisă de Henry Dunant, părintele Crucii Roşii – în care se propunea înfiinţarea organizaţiei noastre ce protejează şi ajută răniţii pe câmpul de luptă.
Având în vedere importanţa evenimentului din acest an (100 de ani de la fondarea Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie), Crucea Roşie Română va organiza o delegaţie importantă de voluntari din toată ţara – cca 50 persoane – ce va participa la evenimentul central – Fiaccolata 2019 – un marş de cca 15 km la care participă voluntari de Cruce Roşie din toată lumea.
Participanţii vor fi cazaţi în Tabara Castiglione delle Stiviere – o tabără pentru aproximativ 1.000 de persoane cu spaţii dedicate pentru masă, spaţii pentru activităţi specifice în zona Ghisiola din Castiglione delle Stiviere.
Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa va fi reprezentată la acest eveniment de 4 voluntari activi ce s-au remarcat de-a lungul ultimilor ani prin participarea efectivă în derularea programelor principale ale Filialei (Social, Logistică, Sănătate, Dezastre şi prim ajutor), respectiv Adrian Radu, Bogdan Neculăiescu, Romeo Damian Di Chiarra şi Corina Dulea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgoviste: Tratamente avio pentru combaterea insectelor de disconfort

Primăria Municipiului Târgovişte informează că, în perioada 23 – 27 iunie, în intervalul orar 05.30 – 10.30, se vor efectua acţiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom). În cazul în care vremea […]