Crucea Roşie Dâmboviţa are un nou partener în proiectul „BANCA DE ALIMENTE”

In data de 28.09.2020, Crucea Roşie Română, filiala Dâmboviţa, a implementat programul Banca de Alimente în magazinul Careffour din Dâmboviţă Mall.
Începând din această dată la casele de marcat se pot lasă donaţii în alimente sau numerar. Voluntarii Crucii Roşii au amplasat 6 urne cu rolul de a colecta donaţii în bani, precum şi un coş pentru alimente.
Proiectul umanitar Banca de Alimente a fost lansat de Crucea Rosie Română în anul 2009 ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Acesta constă în colectarea de alimente greu perisabile sub forma de donaţie de la clienţii magazinelor partenere şi distriburea acestora sub formă de pachete la domiciliul beneficiarilor. Pachetele cu alimente cântăresc, fiecare, câte 12 kg şi conţin alimente de bază precum: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse alimentare.
Cu sprijinul Carrefour România, proiectul a reusit timp de 11 ani să vină în ajutorul a sute de mii de persoane nevoiaşe.
Aproximativ 2 500 de voluntari în fiecare an s-au dedicat acestui proiect prin activităţi de promovare, colectare şi distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

1,764 milioane lei pentru finanţarea activităţilor ocazionate de sărbătorirea în România a Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, în 1 octombrie

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale alocă anual bani pentru acoperirea cheltuielilor administrative ale organizaţiilor de pensionari, în baza Legii nr. 16/2000, precum şi pentru finanţarea activităţilor ocazionate de sărbătorirea în România a Zilei Internaţionale a Vârstnicilor (1 octombrie), în baza Legii nr. 363/2003.În baza Legii nr. 16/2000, MMPS alocă sumele […]