CRSTIAN SAVU (DIRECTORCSM TÂRGOVIŞTE): „AM VENIT AICI SĂ MUNCESC ŞI SĂ PERFORMEZ. E O RESPONSABILITATE MARE, DAR NU MĂ SPERIE”

Mihai ROŞOIU

După plecarea lui Ciprian Prisăcaru la Complexul Turistic de Nataţie, conducerea Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a fost preluată de directorul adjunct, Cristian Savu, cel care a preluat atribuţiile directorului CSM.
Acesta a acordat un interviu pentru site-ul clubului pe care-l conduce în care a vorbit despre situaţia actuală, dar şi despre obiectivele sale viitoare.
„Au trecut deja câteva săptămâni de când aţi preluat prerogativele directorului CSM Târgovişte. E o funcţie „grea”?
„Nici uşoară nu e, dar eram conştient ce implică. În perioada petrecută ca director adjunct am început să descopăr lucruri şi să îmi dau seama ce implică o astfel de funcţie. Nu ascund că încă învăţ cum se mamageriază un club de talia CSM-ului pentru că apar multe situaţii noi pe care trebuie să le rezolv împreună cu colegii mei.
„CS Municipal Târgovişte este unul dintre cele mai vizibile cluburi sportive din judeţ atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Sunteţi pregătit să fiţi tot timpul în „lumina reflectoarelor”?
„De fel sunt o persoană care nu ţine neapărat să iasă în faţă, dar sunt conştient că funcţia pe care o deţin implică şi astfel de lucruri. Sunt pregătit pentru orice, ca să vă răspund la întrebare. Am venit aici să muncesc şi să per-formez. E o responsabilitate mare, dar nu mă sperie.
„Care sunt priorităţile pe care le aveţi în acest moment?
„Pentru mine e important să finalizăm lucrările de la sala de atletică grea a clubului. Chiar dacă vi se pare bizar că una dintre priorităţi este legată de infrastructură şi nu de rezultate, îmi asum ceea ce spun. Trebuie să le oferim sportivilor noştri condiţii de pregătire, iar această sală trebuie terminată. Cât priveşte performanţa, vă daţi seama că îmi doresc mult să rămânem măcar la acelaşi nivel pe care l-am atins în sezonul trecut. fncercăm în acest sens să formăm echipe puternice atât la baschet, cât şi la volei. Din păcare, situaţia nu ne este favorabilă pentru că vorbim de nişte interdicţii la transferuri, dar asta nu ne împiedică să căutăm soluţiile cele mai bune.
„Apropo de interdicţii, amenzi etc. Cine consideraţi că este vinovat pentru această situaţie?
„Nu sunt eu în măsură să răspund. Nu o spun doar pentru a evita să vorbesc direct despre acest subiect, dar chiar nu e cazul să intrăm pe teritoriul justiţiei. Există oameni specializaţi, există un proces, iar la finalul lui vom afla şi răspunsurile. Nu e cazul să vorbim despre o speţă în care nu putem oferi verdicte de luat în considerare.
„Primarul Cristian Stan a declarat că se aşteaptă ca în relaţia cu federaţia de baschet, reprezentanţii CSM-ului să dea dovadă de mai multă personalitate ca până acum. Cum comentaţi?
„Cred că e corect ce spune domnul primar. Noi avem decizii favorabile în justiţie şi continuăm să fim privaţi de dreptul de a transfera. Părerea mea este că FRB trebuie să fie de partea noastră în conflictul pe care-l avem cu FIBA.
„Foştii şefi ai Clubului Sportiv Municipal au fost acuzaţi că au sacrificat sporturile individuale pentru a le oferi condiţii mai bune sportivelor de la cele două echipe ale CSM. Dum-neavostră cum veţi proceda în relaţia cu celelalte secţii?
„fn primul rând vreau să specific ceva referitor la predecesorii mei. Sunt doi oameni care şi-au făcut treaba cu prisosinţă şi nu o spun din curtoazie, ci pentru că acum realizez cât de greu să conduci un asemenea club. Cât priveşte eventualele diferenţe pe care le-aş putea face, e greu să promit ceva pentru că aş risca să nu-mi respect vorbele. fi asigur pe toţi colegii mei, de la toate secţiile, că vom face în aşa fel încât nimeni să nu se simtă marginalizat. Toţi sunt sportivii şi antrenorii noştri şi toţi au transformat clubul acesta într-un nume respectat la nivel naţional, aşa că merită atenţie indiferent de secţia din care fac parte.
„Despre iubitorii sportului din oraş şi nu numai, ce ne puteţi spune? Cum vă doriţi să fie suporterii CSM-ului?
„Ca şi până acum. Ne-au ajutat de-a lungul vremii să învingem şi au fost mereu alături de noi atunci când ne-a fost greu. Nu le cer nimic, pentru că ne-au oferit sprijinul necondiţionat în orice situaţie. Le transmit doar că-i respect şi le promit că vom face tot ce ţine de noi pentru a-i bucura cu rezultate importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Psihologia politică şi apărarea socială (VII)

dr. Gustave Le Bon Această reprezentare a trecutului prin intermediul comparaţiei concrete mi-a ieşit foarte clar în evidenţă, într-o zi, în următoarele împrejurări: Un şir de întâmplări, dintr-o excursie, m-au făcut să trec cu maşina pe un pod ce traversa un fluviu ce împărţea în două părţi, anticul orăşel Huy, […]