Cristian Stan: „Nu am absolut nimic cu Ciprian lugulescu”

Mihai ROŞOIU

cristian stanCristian Stan a fost şi este una dintre cele mai vocale figuri ale politicii dâmboviţene atunci când vine vorba de sportul târgoviştean. fn calitatea sa de consilier local municipal, Stan a vorbit, în nenumărate rânduri, despre situaţia de la C. S. M. Târgovişte, club ce se află sub „jurisdicţia” primăriei Târgovişte.
Zilele trecute, Stan a fost de acord să ne acorde un amplu interviu, din care am putut afla care sunt opiniile sale reale atunci când vine vorba despre CSM Târgovişte.
– Domnule Stan, cum aţi cataloga activitatea Clubului Sportiv Municipal Târgovişte?
– Dacă vorbim despre activitatea sportivă a CSM-ului, lucrurile nu merg deloc rău. Performanţele obţinute de-a lungul timpului de către echipa de baschet, promovarea secţiei de volei feminin în prima divizie şi celelalte performanţe înregistrate la sporturile individuale reprezintă nişte rezultate de referinţă în fenomenul local. Nemulţumirea noastră, a consilierilor locali, a fost cauzată de o oarecare opacitate a conducerii de a ne prezenta documentele referitoare la modul în care se cheltuiesc banii. După cum ştiţi, CSM este un club finanţat, aproape în exclusivitate, de către primărie, iar noi am dorit să vedem cum şi unde se duc aceşti bani. Este şi o obligaţie a noastră, a consilierilor… Vă repet însă, performanţele sportive ale CSM-ului sunt incontestabile, dar şi bugetul a fost pe măsură.
– Apropo de bani, consideraţi că CSM Târgovişte a beneficiat sau beneficiază de un buget foarte mare?
– Nu e nici exagerat, dar nici mic. Eu spun că până acum s-au alocat suficienţi bani Clubului Sportiv Municipal. Trebuie să asigurăm şi o prioritizare a resurselor bugetare. în luna martie, când am votat bugetul pe 2013, am luat o parte din banii ce erau destinaţi iniţial sportului şi am trimis-o către infrastructură şi pentru combaterea fenomenului câinilor comunitari. Am avut ulterior o rectificare bugetară şi am mai alocat încă 5 miliarde CSM-ului…
– Referitor la această sumă, nu vi se pare cam mică? – Sigur, e o sumă mică, dar astea au fost posibilităţile financiare la momentul respectiv. Am consultat aparatul financiar al primăriei, care ne-a informat că cele 5 miliarde direcţionate către CSM sunt suficiente pentru demararea activităţii în sezonul 2013 – 2014. Noi, consilierii, nu puteam aproba 30 de miliarde pentru club, în condiţiile în care nu existau aceşti bani. Dacă făceam asta, intram în sfera penalului, iar atunci chiar că se alegea praful de tot. Eu mă bucur că s-a putut relua activitatea, iar dacă vom avea posibilitatea legală de a suplimenta bugetul actual, o vom face în viitor. Ştiu că pentru înscrierea a două echipe în Divizia A şi pentru formarea loturilor e nevoie de un buget mai mare, dar cred că lucrurile se vor rezolva. Oricum, ţin să felicit echipele de baschet şi volei şi le urez succes în viitorul campionat.
– S-a făcut mare tam-tam pe seama bugetului exorbitant al CSM-ului. Ştiţi care este bugetul echipelor pe care Târgoviştea le-a întâlnit în Euroligă?
– Nu, dar ştiu că CSM a avut un buget mai mic decât Aradul şi a pierdut finala. Bineînţeles că acum nu trebuie să ştergem cu buretele performanţele CSM-ului şi până la urmă oricine poate pierde un meci. Aşa a fost să fie, se poate întâmpla să ai o formă proastă… Cu siguranţă, banii Târgoviştei sunt infinit mai puţini decât cei ai echipelor din Moscova sau Istanbul, ca ciprian iugulescu.să dau doar două exemple.
– Aţi spus, în nenumărate rânduri, că banii nu au fost cheltuiţi cum trebuie la CSM Târgovişte. Din ce am înţeles, în urma controalelor efectuate de organele abilitate nu s-au descoperit mari nereguli. Ce ne puteţi spune?
– În mod normal n-ar trebui să avem această problemă, a tranparenţei. Discutăm de fonduri publice şi aici trebuie să existe disponibilitate din partea clubului atât faţă de Consiliul Local, cât şi faţă de comunitate. Nu am spus neapărat că e o încălcare a legii sau că sunt consecinţe de ordin penal. Toate nemulţumirile noastre au fost legate de transparenţă. Revenind la întrebarea dumneavoastră, am fost informaţi asupra rezultatelor controlului efectuat de Direcţia Finanţelor Publice şi într-adevăr nu s-au găsit nereguli importante.
– A existat vreun moment în care dumneavoastră v-aţi dorit ca preşedintele CSM, Ciprian lugulescu, să fie demis?
– Eu nu am probleme cu persoane. Nu este treaba mea să urmăresc ca cineva din club să plece. Dacă există nereguli la club, iar acestea pot fi soluţionate doar prin înlocuirea preşedintelui, este foarte bine, dar trebuie să subliniez faptul că nu am absolut nimic cu Ciprian Iugulescu. Nu am avut nimic cu dânsul şi nici nu agreez asemenea modalitate de a face administraţie în calitate de consilier, adică să spun că Ciprian lugulescu trebuie să plece. Nu este treaba mea să fac aşa ceva. Ciprian Iugulescu este numit şi poate fi demis printr-un ordin al primarului, iar eu nu voi intra într-un asemenea război pe care nu-l pot câştiga şi nici nu mă interesează să-l câştig. Eu am pârghiile necesare de a vedea cum s-au cheltuit acele sume acordate echipei de baschet în ultima vreme. În rest, chiar nu am nicio problemă cu vreo persoană din club.
– Ce-şi doreşte din punct de vedere sportiv consilierul Cristian Stan de la clubul care se află în sub-ordinea CLM?
– În primul rând îmi doresc ca atât echipele noastre, dar şi cei care concurează la secţiile individuale să obţină rezultate bune, aşa cum au făcut-o până acum. În funcţie de disponibilităţile băneşti, noi vom sprijini fenomenul sportiv. Ca obiective mi-aş dori campionatul şi la volei, şi la baschet, dar dacă anul acesta va fi un an de tatonare – poate că anul viitor ne vom putea gândi şi la cupele europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia Târgovişte Cinci jucători adverşi eliminaţi

Echipa de sub Turnul Chindieiare un parcurs bun în acest început de sezon. Are victorii pe linie. în campionat (C6) le-a învins, cu 4-2 (a), pe Civitas Făgăraş şi, cu 2-0 (d), pe F.C. Municipal Târgovişte. în Cupa României s-a calificat în 16-imi după ce a trecut, cu 3-1 (d), […]