Creşteri semnificative ale infectărilor cu COVID-19, în judeţul Dâmboviţa

Dinamica principalilor indicatori ai pandemiei de COVID-19 ne relevă creşteri semnificative şi în judeţul Dâmboviţa. Ultima săptămână a înregistrat o creştere cu 63% a cazurilor pozitive depistate în judeţul nostru, de la 266 cazuri la 421 cazuri, iar indicele de referinţă a crescut de la 0,89/1.000 de locuitori, la aproape 1,5/1.000 de locuitori.
Monitorizarea aplicării măsurilor de siguranţă sanitară reprezintă o constantă a activităţii Instituţiei Prefectului -judeţul Dâmboviţa, motiv pentru care, atât în cadrul şedinţei de analiză din Colegiul Prefectural care a avut loc în data de 26 februarie 2021, cât şi în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc marţi, 02.03.2021, s-a solicitat tuturor instituţiilor statului cu atribuţii în aplicarea şi monitorizarea respectării măsurilor de securitate sanitară, intensificarea acţiunilor de control pe linia prevenţiei pentru a putea să păstrăm cât mai mult gradul scăzut de infectare în rândul populaţiei.
Astăzi două localităţi sunt în carantină, Pucheni şi Lucieni, însă în ritmul actual de infectare, cu siguranţă şi pentru alte localităţi va fi dispusă măsura carantinei zonale. Nu carantinarea unei localităţi este scopul autorităţilor!
După o perioadă semnificativă de acalmie, nimeni nu doreşte să ne întoarcem la cifrele lunii noiembrie 2020 când, în ultima parte a lunii, înregistram 1.224 de cazuri noi pe săptămână.
În aceste momente cruciale trebuie să dăm dovadă de solidaritate socială şi de o cooperare instituţională exemplară, de o participare activă a administraţiilor locale care au fost şi trebuie să rămână implicate la capacitate maximă.
Astăzi, la un an de la debutul pan-demiei, nimeni nu trebuie să dea semne de oboseală! Trebuie să dăm o şansă vaccinării!
Vaccinarea populaţiei a început, dar ritmul de vaccinare este dictat de disponibilul dozelor, adevărat, mai mic decât solicitările populaţiei. Sperăm ca într-un interval de timp cât mai scurt, numărul dozelor alocate României să ajungă în ţară, ritmul de vaccinare să crească, iar noi, în judeţul Dâmboviţa, să putem activa cu toate cele 20 de centre de vaccinare pregătite, astăzi funcţionând doar cu 5 centre în unităţile spitaliceşti şi 6 centre comunitare (două în Târgovişte şi câte unul în Răcari, Aninoasa, Corneşti, Corbii Mari).
Până la imunizarea unui procent cât mai mare al populaţiei, singura armă de luptă împotriva pandemiei rămâne respectarea măsurilor dispuse până în prezent. Distanţarea fizică, igiena corectă a mâinilor, purtarea măştii în afara domiciliului rămân acţiuni eficiente şi la îndemâna noastră pentru a depăşi cu bine acest al treilea val.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

RAR şi Poliţia Rutieră au aplicat 890 de amenzi contravenţionale şi au retras 556 de certificate de înmatriculare

Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, […]