Published On: joi, ian. 25th, 2018

Creşterea economică va încetini serios anul acesta

nichiduta.ro

Analiştii Băncii Mondiale au revizuit, în creştere cu două puncte procentuale, de la 4,4% la 6,4%, avansul economiei României pentru 2017, dar a avertizat asupra unei încetiniri în 2018. Banca Mondială estimează o creştere de 4,5% al economiei româneşti în acest an, ceea ce echivalează cu o încetinire semnificativă faţă de creşterea de 6,4% estimată pentru 2017, în contextul în care şi celelalte economii, inclusiv din zona euro vor încetini în 2018.
Aceeaşi analiză scoate în evidenţă faptul că rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preturilor de consum în ultimul an, a urcat în luna decembrie la 3,32%, cel mai înalt nivel din august 2013, când a fost 3,67%. Asta înseamnă că se va reduce puterea de cumpărare a populaţiei, inclusiv datorită devalorizării leului, ştiut fiind că majoritatea mărfurilor de pe piaţă, inclusiv alimentare, sunt din import.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro