Creştere modestă a salariului minim garantat în plată

Guvernul are în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Decizia nu este pe placul sindicatelor care susţin că cineva plătit cu salariul minim pe economie va primi, în mână, 1.386 lei, în loc de 1.346 lei.
Potrivit Guvernului, acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanţii sindicatelor au solicitat creşterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei/lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat îngheţarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puţin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situaţiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice.
„Totodată, prim-ministrul, ministrul Muncii şi reprezentanţii partenerilor sociali au agreat încheierea, în prima jumătate a anului viitor, a unui Acord tripartit prin care să fie stabilit un mecanism de creştere a salariului minim brut pe economie pentru următorii patru ani, astfel încât să fie asigurată stabilitatea şi predictibilitatea evoluţiei acestui indicator salarial”, se precizează într-un comunicat oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA SE PREGĂTEŞTE PENTRU PRIMUL TURNEU AL ANULUI

Sorana Cîrstea (30 de ani/71 WTA) a început anul în forţă, cu un antrenament la Bucureşti, chiar pe 1 ianuarie.Sfert-finalista de la Roland Garros 2009 a încheiat bine anul 2020, cu un titlu ITF câştigat la Dubai după ce a învins-o în finală pe Katerina Siniakova (Cehia), cu 4-6, 6-3, […]