Creşte capacitatea de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul corornavirus

Numărul paturilor de terapie intensivă din unităţile sanitare de la nivelul municipiului Bucureşti destinat pacienţilor cu COVID -19 va fi suplimentat cu peste 100 paturi ATI, în urma unei evaluări realizate de către ministrul Sănătăţii şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
Astfel, cei doi oficiali au decis repartizarea unei unităţi mobile cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienţilor cu COVID 19 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.
De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va suplimenta la 10 numărul paturilor ATI COVID 19. Spitalul Clinic Colentina care a fost operaţional-izat în întregime, prin Ordinul Comandantului Acţiunii, pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS Cov 2 va avea 29 paturi de ATI funcţionale, iar Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti un număr de 11 paturi ATI.
Mai mult, s-a decis ca unităţile sanitare de urgenţă din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan să fie desemnate spitale suport COVID pentru secţiile de terapie intensivă, iar Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistenţa medicală pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, prin Ordinul

Comandantului Acţiunii.
La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan şi Spitalul Clinic Nicolae Malaxa vor fi operaţionalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon vor funcţiona 20 de paturi ATI Covid.
„La toate aceste unităţi reprezentanţii direcţiei de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor şi asigurarea fluxului pacienţilor. Avem în vedere creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor şi în unităţile sanitare din judeţele Cluj, Timiş, Mureş, Iaşi, dar hotărârea va fi luată după ce ân această săptămână finalizez evaluarea acestora de la faţa locului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai supus că se are în vedere şi suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19.
In acest sens, s-a identificat modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenţi şi specialişti care au susţinut examenul de specialitate în ATI, Urgenţă, epidemiologie, boli infecţioase, pneumologie şi radiologie care nu au post, să poată fi angajaţi în Spitalul de Urgenţă pr. Dr. Dimitrie Gerota, după care să fie detaşaţi în unităţile cu personal insuficient de către DSU.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Ţuţuianu deschide lista Pro România Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor

În această dimineaţă, odată cu depunerea listelor de semnături şi înregistrarea dosarelor, candidaţii Pro România Dâmboviţa au intrat oficial în cursa pentru alegerile parlamentare. La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de Adrian Ţuţuianu, urmat de Popescu Cătălin Vlăduţ, Florina Mureşan, Popescu Adrian, Dumitru Irena, Buţă Răzvan, Bejan Răzvan şi Ciobanu […]