Published On: mie, iul. 5th, 2017

Cresc ratele la creditele în lei

Indicele ROBOR a depăşit 0,91%, cea mai mare valoare consemnată din 21 ianuarie 2016 şi până acum. De altfel, dobânda a crescut accelerat în ultimele luni. De la sfârşitul lui octombrie şi până acum s-a apreciat cu două puncte procentuale. Dobânda ROBOR cu scadenţa la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează ratele la creditele „Prima Casă”. În mai puţin de două luni indicatorul s-a majorat cu peste un punct procentual, ceea ce echivalează cu o creştere medie a ratelor cu 10 lei pe lună.
Calculele arată că la fiecare punct procentual de creştere a ROBOR, ratele creditelor care variază în funcţie de acest indicator cresc cu câte 10 lei lunar. Astfel, în ultimele şase luni, ratele românilor s-au majorat cu 20 lei.
Evoluţia din această perioadă poate fi extrem de periculoasă, în special pentru românii care s-au îndatorat la maxim la dobânzile minime din trecut.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>