Cresc ratele la creditele în lei

Indicele ROBOR a depăşit 0,91%, cea mai mare valoare consemnată din 21 ianuarie 2016 şi până acum. De altfel, dobânda a crescut accelerat în ultimele luni. De la sfârşitul lui octombrie şi până acum s-a apreciat cu două puncte procentuale. Dobânda ROBOR cu scadenţa la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează ratele la creditele „Prima Casă”. În mai puţin de două luni indicatorul s-a majorat cu peste un punct procentual, ceea ce echivalează cu o creştere medie a ratelor cu 10 lei pe lună.
Calculele arată că la fiecare punct procentual de creştere a ROBOR, ratele creditelor care variază în funcţie de acest indicator cresc cu câte 10 lei lunar. Astfel, în ultimele şase luni, ratele românilor s-au majorat cu 20 lei.
Evoluţia din această perioadă poate fi extrem de periculoasă, în special pentru românii care s-au îndatorat la maxim la dobânzile minime din trecut.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DÂMBOVIŢEANUL DANIEL FLOREA, PUS PE LIBER DE ASTRA GIURGIU

In momentul in care loan Niculae a decis să scadă aproape la jumătate fondul de salarii la Astra, a devenit clar că gruparea de la Giurgiu va mai semăna foarte puţin cu echipa care a avut rezultate excelente în ultimii doi ani. De la fosta campioană au plecat Marius Şumudică […]